Videbæk

Fjernvarmeprisen er landets laveste

Aconto-prisen i august er faldet over 15 procent sammenlignet med sidste år.

Videbæk Energiforsyning indtager igen en bundsolid, sikker førsteplads på landsplan, når det gælder prisen på fjernvarme.

I august 2019 betalte en typisk husstand på 130 kvadratmeter 6.691 kroner for fjernvarme i Videbæk, mens landsgennemsnittet lå næsten på det dobbelte: 12.919 kroner.

Og mens fjernvarmeforbrugerne generelt har oplevet en stigning i prisen på 6,6 procent det seneste år, så er Videbæk Energiforsyning blandt de blot 78 forsyningsselskaber, der har formået at nedsætte prisen.

Faktisk med hele 15,2 procent, hvilket bringer det lokale selskab ind i Top 10 over de selskaber, der har haft den største prisnedsættelse. Vel at mærke selv om Videbæk-prisen i forvejen var helt i bund.

Aftale med Arla

Direktør Jan Grarup (billedet), Videbæk Energiforsyning, er ikke overrasket over placeringen.

"Jeg var godt klar over, at vi ville ende på det niveau. Hovedkonklusionen er, at vi producerer meget billigt, vedvarende og CO2-venligt fjernvarme gennem ikke mindst vores aftale med Arla," siger han og tilføjer:

"Det er dog vigtigt at understrege, at tallene viser a-conto-prisen. Det er det tal, som vi regnede med, da vi lavede budget. Ikke den endelige pris for året 2019. Den kan jo stadigt blive både højere og lavere, og det er for tidligt at sige noget om, hvilken vej det går."

Den fornemme placering i statistikkerne stammer fra Forsyningstilsynet, der indhenter tal fra 390 varmeforsyningsselskaber over hele landet. Flere end 60 procent af de danske husstande er forsynet med varme fra fjernvarmevirksomheder.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify