Videbæk

VAM-formand: Store stjerner kommer altså et sted fra

Videbæk Amatør Musikforening arbejder på at hjælpe lokale musikere frem i rampelyset.

Hvis man er lokal amatørmusiker med ambitioner om at spille sammen med andre på en scene, så har Videbækegnen en forening med præcist dét formål.

I november 2011 arrangerede Videbæk Idræts- og Fritidscenter nemlig en festival for lokale amatørmusikere. Flemming Lauritsen kom i den forbindelse til at stå i baren og tale med andre lokale musikere om, at de var forbavsede over, hvor mange amatørmusikere fra Videbækegnen der egentlig var på scenen.

Stifter musik-forening

"Det måtte vi gøre noget ved. Tanken var at starte med at finde et sted, hvor folk kunne øve, og når de så har gjort det et stykke tid, så skulle vi finde nogle steder, hvor de kunne komme ud for at spille," siger Flemming Lauritsen.

Foreningen Videbæk Amatør Musikforening – i daglig tale VAM - blev stiftet og allerede i foråret 2012 kunne den åbne øvelokalerne på Fabriksvej i Videbæk.

"Det er velholdte lokaler, som vi fortsat er superglade for," siger han.

Udsolgt nytårskoncert

En gentagelse af musikfestivalen i de første par år viste sig ikke at være en publikumsmagnet, men da VAM i stedet valgte selv at opsøge publikum med en lang stribe popup-koncerter i byens handelsliv, kom der gang i sagerne.

Initiativer som musik-dating og VAM’s overtagelse af byfestkoret har også været med til at gøre foreningen til omdrejningspunkt for den lokale amatørmusik. Ikke mindst takket været et godt samarbejde med Videbæk Handel & Erhverv, som VAM samarbejder med ved Open By Night og Lang Lørdag samt Vestjyllands Kunstpavillon om den årlige nytårskoncert.

Trofast publikum

"Kunstpavillonens faste publikum kan noget, som ingen andre kan. De tør komme for at høre noget, som de ikke aner, hvad er. Normalt skal der stå kendte navne på plakaten, for at man kan melde udsolgt, men det behøver man ikke her. Videbæk-publikummet respekterer, at de store stjerner altså kommer et eller andet sted fra, og havde de ikke fået opbakning, så var de aldrig blevet til noget," siger Flemming Lauritsen.

Dating og blues-jam

VAM er i fuld gang med at forberede efterårssæsonen, da holder VAM-koret af forskellige årsager en pause, inden det igen samler et nyt, stort kor i begyndelsen af næste år.

I stedet bruges kræfterne på en blues-jam i starten af september med Neil Burnett på guitar og Jesper Meldgaard på bas som tovholdere. Håbet er, at man kan få etableret et lokalt bluesband på samme måde som VAM’s spillemandsgruppe og ungegruppe.

I slutningen af september er der igen musik-dating, hvor der synges og spilles akustisk over temaet populære sange fra lande som England, Irland, USA og Danmark. Det kan være sange som "Streets of London"og "Leaving on a Jet Plane".

Åbne øvelokaler

"Vi har også en drøm om at vise vores øvelokale frem engang i efteråret. Det er ikke særligt stort, men vi vil gerne lave en musikcafé og holde en lille, intim koncert for at prøve at udnytte vores øvelokale til noget andet," siger Flemming Lauritsen.

Sidst på efteråret tager tre af VAM-grupperne for første gang et skridt op fra amatørscenen og ind på en professionel scene. De kommer tættere på livet som musik-stjerner, når spillestedet Generator i Ringkøbing åbner entredøren for Harpiks, Questionpoint og Sound From A Basement. De to sidstnævnte er hovednavnene med spillemændene i Harpiks som opvarmning.

Spiller på Generator

"Den 7. november stiller Generator scenen til rådighed for VAM. Med backstage, scene, lys, lydfolk og PR. Dels for at vise folk i Videbæk, at Generator er Ringkøbing-Skjern Kommunes spillested, så der er gratis adgang for VAM’s cirka 130 medlemmer. Og dels for at give en mulighed til de VAM-grupper, der efterhånden er så gode, at de kan gå op på en professionel scene med en "professionel optræden", siger den stolte formand for VAM.

I Videbæk kan man allerede opleve akustiske VAM-musikere lørdag den 31. august, når de spiller ved Lang Lørdag i byen.

 

Foto: Unge-gruppen Questionpoint er blandt de tre bands, der er på plakaten, når VAM indtager Generator i Ringkøbing.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify