Videbæk

I FDF får man lov til at lege

Mette Mølgaard Schmidt nyder at være ude året rundt som pilteleder i Spjald FDF.

Mette Mølgaard Schmidt. Alder: 41 år. Beskæftigelse: SAP-konsulent. Bopæl: Spjald. Foreningsengagement: Pilteleder i Spjald FDF.

Hvornår mødte du første gang foreningen?

Da min ældste datter begyndte i FDF i 2.-3. klasse. Siden er vores to andre børn også kommet med, og jeg blev pilteleder for tre år siden.

Hvordan var det møde?

I bund og grund kan jeg godt lide friluftslivet, hvor man er ude og har det sjovt sammen med børn. I FDF er der ikke bestemte rammer, og vi kan som ledere prioritere de ting, som vi brænder for. Det gør det også til sjovere dage for ungerne.

Hvad laver du?

Vi er seks-syv ledere til cirka 30 børn, og vi laver en årsplan, hvor vi fordeler opgaverne mellem os. På den måde kan vi alle komme til at præge aktiviteterne. Jeg laver for eksempel fedtsten, tumlelege, konkurrencer og værksteder med træ. Og når vi er på lejr, bygger vi tømmerflåder. Her kan man få lov til at være barn og lege, selv om man er voksen. Samtidigt har vi et godt fællesskab mellem de voksne.

Hvor meget tid lægger du i foreningen?

Vi bruger som udgangspunkt halvanden time om ugen. Det er året rundt, men der er en lille pause efter sommerlejren. Dertil kommer forberedelser til aktiviteter og værksteder.

Hvad kan du bedst lide?

Det er, at man får lov til at lege. Man kommer også til at kende børnene på en helt anden måde, hvilket er en kæmpe fordel, når man møder dem i andre sammenhænge i lokalsamfundet. Så ved man, hvem der kan tåle noget gas og at blive tumlet – og hvem der lige har brug for at blive set.

Hvad gør du mest af pligt?

Salg af FDF-lodsedler for at få penge i foreningskassen, men det er nu blevet meget nemmere med årene.

Hvilken rolle spiller foreningen i dit liv?

Det er den forening, som jeg har valgt at bruge min fritid i, og hvor jeg kan følge mine egne børn. Og jeg glæder mig hver gang, at jeg skal afsted. Det er godt selskab.

Hvad har været din største oplevelse med foreningen?

Sidste års sommerlejr i kristi himmelfarts-ferien i Dollerup Bakker var i et fantastisk vejr. Og på lejren kommer du endnu tættere på børnene, når vi er udenfor hele tiden og har plads til at rumme alle. Samtidigt strikker vi et program sammen, hvor der er plads til bare at være sammen. Det giver også fællesskab på tværs af holdene.

Hvad har foreningsarbejdet lært dig?

Jeg er nok blevet bedre til at rumme børn. Og jeg har lært, at det også kan være sjovt uden, at man behøver at vinde.

Hvad kendetegner jeres forening?

Spjald FDF har en stabil kerne med nogle supergode kræfter, og når der er nogle gode kræfter, så samler det endnu flere kræfter. Derfor har vi også et højt medlemstal i forhold til andre steder.

Hvad er jeres forenings største udfordring?

Det er at få samlet alle vores materialer ét sted, så vi har let adgang til det hele. Vi arbejder derfor på at få etableret et tørt og isoleret hus til vores udstyr.

 

Spjald FDF

Formål: At give børn og unge et ståsted at møde verden fra med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Kerneaktiviteter er friluftsliv, musik og leg.

Hjemsted: Moseskoven på Kratvej, øst for Spjald.

Medlemmer: 104 børn samt cirka 20 ledere plus bestyrelse.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify