Videbæk

Pølsefest på slagteriet i Videbæk

Slagter Sørensen & Co. fejrer sommeren og nyt pølsemaskineri med masser af smagsprøver på grillpølser.

Der er fuld gang i produktionen af grillpølser hos Slagter Sørensen & Co. på Fabriksvej i Videbæk. Det lille slagteris fem medarbejdere står overfor tre ugers ferie og lukker portene med manér ved at holde slagteriudslag på lørdag med smagsprøver på hele grillpølse-sortimentet.

"Vi vil jo gerne lave noget sjovt hver gang, vi har slagteriudsalg," siger Nicolaj Sørensen, der driver slagteriet sammen med Christian Holkgaard Christensen.

Grillpølser er ikke kun en sæsonvare på Fabriksvej. Slagteriet sælger året rundt mange pølser. Enten direkte til kunderne eller gennem samarbejdspartnere som nabovirksomheden Mr. Beef. På en normal uge produceres der op til 1700-1800 kilo grillpølser.

"Vi laver mange forskellige slags. Vores pølser er et måltid og ikke bare en pølse, som man slutter af med ved grill’en. Vi putter masser af kød i, og så skal de krydres godt. Chili og ost er populære lige nu. Til slagteriudsalget på lørdag præsenterer vi smagsprøver på otte forskellige slags frankfurtere, vores røde pølse, den almindelige grillpølse, grillmedister og den tynde Napolipølse med grovhakket tomat og basilikum. Så kan folk selv sammensætte pakkerne i en kasse med minimum fem kilo," siger Christian Holkgaard Christensen.

Eksklusivt kød

Slagteriudsalgene, der holdes den første lørdag i hver måned, er blevet en populær aktivitet med op til 400 gæster, der bliver beværtet med både pølser og øl.

Juli-udsalget bliver dog sommerens sidste, da de tre ugers ferie betyder, at slagteriet ikke kan være klar til en ny pølse-fest i starten af august. Her er man til gengæld igen parat til at servicere de kunder, som bruger slagteriet til mange forskellige formål.

"Vi får levende dyr ind om mandagen. I mandags slagtede vi for eksempel 8 kreaturer, 6 geder og 62 grise. De fleste af svinene er grillgrise, som vi sælger mange af lige nu i de størrelser, som kunderne efterspørger," siger Nicolaj Sørensen.

En fast kunde får slagtet økologiske stude hver uge, ligesom slagteriet i Videbæk sørger for håndteringen af det eksklusive kød fra landets største avler af det eftertragtede Wagyu-kødkvæg.

Klar til fryseren

I det hele taget er der mange mindre husdyrholdere, som benytter slagteriet til at få skræddersyet kødet til eget forbrug og privatsalg.

"Vi slagter måske ikke så mange enheder, men vi får meget ud af det enkelte dyr. Forleden kom der for eksempel en mand med både kreaturer og to svin. Den ene gris havde han solgt finparteret i to halve, mens den anden skulle parteres til lidt grill-koteletter og så ellers kød til pølser, der skal mixes med noget af oksekødet. Efter 14 dage får han så en stor kasse med bøffer, koteletter, steaks og en masse grillpølser, der er lavet af hans eget kød og vacuumpakket, så det er nemt at putte i fryseren," fortæller Nicolaj Sørensen.

Million-investering

Nichen med forædling af kødet til især grillpølser og spegepølser har fået Slagter Sørensen & Co. til at foretage en million-investering i helt nye pølsemaskiner efter mange års drift med brugt maskineri.

"Det er nødvendigt, for at vi kan følge med efterspørgslen. Det skal gerne være sådan, at de dyr, vi slagter i denne uge, kan hentes som pølser i næste uge," siger Nicolaj Sørensen.

 

Foto: En ny specialitet er strudse-chorizo, som Videbæk-slagteriet producerer for landets eneste strudsefarm.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2019 Cookiepolitik / Udviklet af Optify