Videbæk

Rollespil-forening har fået penge til flere telte

Rollespilsforeningen Giants i Videbæk har fået 20.000 kroner af Nordea Fondens lokalpulje. De skal brugs til nye middelaldertelte.

Giants vil gerne give endnu flere medlemmer mulighed for at overnatte ude til rollespils-arrangementer og søgte penge hos Nordea Fonden.

"Vi har søgt nogle penge for at kunne købe flere telte til at sove i, når vi skal ud i skoven og spille rollespil. Vi kan blandt andet, med de her midler, købe flere telte, så de så de større børn og voksne får mulighed for at være adskilt fra de yngre børn. Derfor er vi rigtig, rigtig glade for, at Nordea Fonden har støttet os med 20.000 kroner," siger formand for foreningen, Henrik Fomsgaard.

Andre roller

Rollespil-foreningen Giants har eksisteret i 17 år og er en forening, der tilbyder forskellige aktiviteter for deres medlemmer.

"Den her rollespilsforening betyder rigtig meget for mig, fordi jeg kan få lov til at leve mig ind i en rolle, som jeg normalt ikke er. Jeg kan være megasur eller måske være stor og farlig - spille en rolle, jeg normalt ikke er. Så spiller de andre på, at man er en given karakter, og det giver faktisk en følelse af, at man er en anden," fortæller medlem Marius Kombak Mastrup.

Rollespil i skoven

Foreningen tilbyder rollespil og aktiviteter for både børn, unge og voksne, der har lyst til at spille en karakter via brætspil eller med deres egen krop.

"Jeg er her i aften til et rollespil, som vi kalder "Semi-life", hvor man bliver tildelt en karakter i en verden, som er givet på forhånd. Så bliver vi stillet overfor nogle konflikter, som vi skal forsøge at komme ud af via diskussion - men hver karakter har sin skjulte dagsorden, så det kan være en udfordring," siger Marius Kombak Mastrup.

De mødes for at spille hver onsdag, én gang om måneden er de i skoven bortset om vinteren.

To afdelinger

Giants var oprindelig en forening for unge fra 16 år og opefter, men nu har den også en juniorafdeling, der tæller medlemmer fra 10 år. De spiller rollespil og bordrollespil og får erfaring i at håndtere konflikter, understreger han.

"Vi underviser dem i de her ting, og vi har tre »GM’er«, som er spillemestre, der styrer vores juniorafdeling, hvor jeg er med som en form for kontrol fra Giants-afdelingen. Juniorafdeling koncentrerer sig om at give de unge en mulighed for at snuse til rollespilslivet og leve sig ind i en karakter, Giants-afdelingen er mere fokuseret på at tage ud til de store rollespilsarrangementer, hvor der kan være 400 mennesker med i et setup," fortæller Marius Kombak Mastrup.

Juniorafdelingen tæller cirka 25 børn og ungeafdelingen har cirka 20 medlemmer.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify