Videbæk

De fandt det rette lokale til forretningen i Videbæk

Bedemand Esben Anker Skytte ser frem til at forankre "Den Sidste Afsked" lokalt.

Videbæk har fået en ny bedemandsforretning. De 340 kvadratmeter på Højsagervej 2 i Videbæk, hvor Vittrup Gulve tidligere lå, er nu ramme om ’Den Sidste Afsked’.

"Vi havde ledt efter passende lokaler til en lokal forankring af vores bedemandsforretning i et lille års tid. Men det var svært at finde noget, som både lå i fornuftig afstand til sygehus og krematorium, og med plads til at kunne rumme kontor, samtalerum, biler og en vinduesudstilling," siger bedemand Esben Anker Skytte.

En tur gennem Videbæk fik puslespillet til at gå op.

"Vi var noget benovede over den aktive hovedgade, vi fandt bag V’et i rundkørslen. En tiltalende by, hvor der sker noget, og som ligger centralt i forhold til at betjene hele Ringkøbing-Skjern Kommune, Herning og Holstebro. Da vi så fortsatte vestud og så de gode lokaler, gik det hele op i en højere enhed," fortæller Esben Anker Skytte.

Parløb

Esben Anker Skytte er 34 år, og inden han for et par år siden fandt sig til rette i bedemandsbranchen, arbejdede han med omsorg og pædagogik blandt voksne og unge. Både privat og professionelt danner han par med Mie Højris Andersen, 31 år. Hun har en uddannelse som finansøkonom og tager sig af forretningens administrative arbejde.

"Vores udgangspunkt er, at vi altid kommer to til ilægninger, uden at det koster ekstra. Det skal ikke være et økonomisk spørgsmål, når de pårørende tager stilling til, om de selv vil være med til at lægge afdøde i kisten," fortæller Esben Anker Skytte.

Stenhuggerudstilling

"Den Sidste Afsked" har hidtil været internetbaseret og haft base i hjemmet på Thyholm. Men plads til en udstilling af kister, urner og sten, som kan være med til at nedbryde tabuet og i stedet åbne for samtaler om døden, samt personlig tilstedeværelse og geografisk forankring er vigtig for parrets udvikling af deres forretning.

Planen er at flytte privatlivet med snarest muligt.

"Lokalsamfund er det vi kender, og det vi er rundet af. Mie fra Holstebro, jeg fra Ulfborg og sammen fra vores tid på Thyholm. Derfor handler vi selvfølgelig lokalt, når vi er i Videbæk, og derfor tog jeg blandt andet med det samme kontakt til Peters Stenhuggeri i Dejbjerg, da jeg så hans arbejde. Det er lokalt, kreativt og dygtigt stenhuggerhåndværk, som vi er meget glade for at tilbyde udstillingsplads i vores butik," siger Esben Anker Skytte.

Åbent tre dage om ugen

Han understreger, at den gensidige interesse ikke er økonomisk. "Den Sidste Afsked" er uafhængig af kædesamarbejder og tjener hverken på stenhugger eller blomsterhandler i sin faste pakkepris. Det står selvfølgelig pårørende frit for hvilken leverandør, de ønsker at benytte, og den "Den Sidste Afsked" håndterer gerne disse bestillinger og koordinering heraf uden at dette udløser tillæg.

Foreløbig bestræbes det at holde den fysiske forretning i Videbæk åben mandag, onsdag og lørdag. Døgntelefonen er aldrig lukket.

"Den Sidste Afsked" holder åbningsreception fredag den 25. oktober klokken 15-18.

Foto: Bedemand Esben Anker Skytte ved gravudstillingerne i butikken på Højsagervej i Videbæk.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify