Videbæk

Campingdrøm leves ud under cuppen

Ægteparret Strøm er på 13. og sidste år tovholdere for Ramsing Cups forældre-campingplads.

Mette og Magnus Strøm (billedet) har haft en drøm om at drive deres egen campingplads. Og i de seneste 13 år har de realiseret den én gang om året. Nemlig som tovholdere på forældrecampingpladsen under Ramsing Cup i Spjald, der finder sted fra fredag den 2.-søndag den 4. august.

"Magnus havde hjulpet lidt til i et par år, og vi blev enige om at gøre det sammen, da muligheden opstod i 2007. Siden har vi hvert år holdt ferie efter at kunne være hjemme til Ramsing Cup," fortæller Mette Strøm.

481 tilmeldte

Det første år med 243 enheder var med Magnus Strøms ord "kaos", men Spjald-ægteparret har med årene fået organiseringen af campingpladsen strømlinet, så opgaven i dag er lettere at gå til, selv om der nogle år har været brug for næsten tre gange så mange pladser. I år er der "kun" tilmeldt 481.

"Der kan selvfølgelig stadig komme en enkelt deltager og spørge efter en plads til et telt ved ankomsten, men efter at tilmelding og betaling er kommet på nettet, har vi som regel campingpladserne fordelt allerede tirsdag aften. Før har vi et enkelt år oplevet, at 72 pladser til en klub ikke var registreret, så vi natten til fredag måtte ud med pandelamper og afsætte campingpladser på ledige byggegrunde," fortæller Mette Strøm.

Hestemøg og elkabler

Arbejdet med campingpladsen begynder næsten ét år før med bestilling af toilet- og badevogne hos Godik, så leveringen til Spjald er på plads mellem sommerens musikfestivaler, og det tager fart før sommerferien, når campisterne begynder at ringe med spørgsmål om placering, plads til køretøjer, strøm og så videre.

Ugen op til cuppen er helliget opbygningen af campingpladsen, som indledes mandag med rydningen af lejede fenner ved rideskolen, så 180 campingpladser er fri for hestepærer.

"Det har vi skoleelever fra de kommende 8.-9. klasser til at gøre med 14 møggrebe fra vores garage. De får så til gengæld penge til skoleudflugten," siger Magnus Strøm.

De øvrige campingpladser er først og fremmest placeret på græsarealet mellem Muldbjergvej og Kronhedevej, som er lejet af en landmand og kun bruges til cuppen, samt ved genbrugspladsen og på ledige byggegrunde rundt omkring i byen.

En flok ældre mænd fra byen sørger for at sætte campingpladserne af med nummererede skilte, mens andre sørger for udrulning af elkabler. Målet er, at det hele står klart onsdag aften, hvor campingmedhjælperne traditionen tro også får aftensmad hos Mette og Magnus Strøm.

De første kommer torsdag

De første campingvogne er nemlig i stigende grad begyndt at komme allerede torsdag, selv om cuppen officielt først går i gang fredag aften.

"Det er godt, at vi begyndt at indkvartere de første campingvogne allerede torsdag. Så er rækkerne lavet, og vi har mere tid til at komme rundt og servicere, når resten kommer om fredagen. Mange er jo ikke vant til at være campister," siger Mette Strøm.

Fredag er hun uanset vejr og vind placeret ud for plejehjemmet på Muldbjergvej i otte timer for at tage imod campinggæsterne. De får anvist deres plads og udstyres med en stak informationsmateriale om byens forskellige tilbud til campingfolket.

Kører rundt på pladsen

Lørdag går med servicering ude på campingpladsen. For eksempel hvis der er problemer med strøm.

"Vi kører igennem campingpladsen nogle gange om dagen, og om natten er vagterne fra skolen også forbi campingpladsen. Og spejderne står for rengøring af toiletvognene, som vi ikke har så meget arbejde med efter, at der er lavet faste installationer til kloak og vand," siger Magnus Strøm.

Søndag er der igen brug for stærke hjælpere, når campingvognene har forladt pladserne. Det skal ringles elkabler op og indsamles skilte, så det hele er ryddet væk søndag aften og klar til næste års Ramsing Cup.

Overgang til nye tovholdere

Ægteparret Strøm understreger, at de ikke har kunnet løfte opgaven uden et stabilt hold af hjælpere og er derfor fortrøstningsfulde i forhold til fremtiden. I år er nemlig sidste år, de selv står som tovholdere for campingpladsen.

"Vi har hele tiden haft en idé om, at vi skulle stoppe, mens legen den er god. Og det er den endnu," siger Mette Strøm.

Afløserne bliver ikke et nyt ægtepar, men Anders Elbæk, der også har været en del af campingholdet siden 2007, samt Bodil Dam, der er vant til lokalt foreningsarbejde.

"De er indstillet på at samarbejde og hjælper begge til i år. Så skal vi nok også være hjemme til at hjælpe dem til næste år," siger Mette Strøm, der dog ser frem til igen at kunne deltage i sin fars fødselsdag, der i mange år er faldet sammen med Ramsing Cup.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify