Videbæk

Landstræner på banen i Spjald

Vestjyske pige- fodboldspillere fik træning på højt plan og mødte U17-landsholdet.

Over 100 pige-fodboldspillere var i torsdags samlet på grønsværen ved Spjald Fritidscenter til en usædvanlig træningssamling.

Øvelserne med den runde bold blev nemlig styret af landstræner Søren RandaBoldt, som til daglig træner U19-landsholdet og er en af dansk fodbolds bedste pigetrænere.

- Det var børn og unge fra hele kommunen, der havde taget imod tilbuddet, og der var selvfølgelig også en del fra Spjald IF. Spillerne blev fordelt på mange små baner til de forskellige øvelser, så det var svært at se, hvor mange der præcist var med, men jeg ved, at vi lavede 135 sandwich til både spillere og ledere, siger Brian Vang, centerleder og selv træner for et pigehold.

Træningen ved Spjald Fritidscenter var en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes såkaldte velfærdsalliance med Dansk Boldspils Union og fandt sted i forbindelse med, at det danske U17-landshold i sidste uge spillede EM-kvalifikationskampe i Ringkøbing og Skjern.

Modstanderne var Rusland, Wales og Nordmakedonien. Formålet med Søren RandaBoldts træning i Spjald var at give de vestjyske fodboldspillere en fornemmelse for, hvad pigefodbold også kan være, og samtidig skulle det fungere som en inspirationsaften for deres trænere.

Efter træningen kom spillerne fra det danske U17-landshold og hilste på deltagerne, som derfor også fik mulighed for at stille spørgsmål, få taget billeder og indsamle autografer fra de kommende stjerner i dansk kvindefodbold. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify