Videbæk

Kaj glæder sig til at lede et trygt hjem for ældre

Den 1. august træder den 46 årige Kaj Kristensen ind ad døren på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk som stedets nye leder.

"At lede personalet på et sted som Bakkely, er for mig en stor ære. Bakkely har et godt ry, og personalet gør det godt," siger Kaj Kristensen om sit nye lederjob og tilføjer:

"Vi skal sammen skabe er trygt hjem for oftest sårbare ældre mennesker, som trænger til pleje og omsorg, men som også skal have nogle gode år og en værdig afslutning på livet."

At Bakkely har rødder i det kristne menneskesyn, er godt vant for Kaj Kristensen. Han er selv vokset op med den kristne tro og har tidligere været ansat i et arbejdet blandt børn og unge i Luthersk Mission, der også står bag Plejehjemmet Bakkely.

Om det siger han:

"Jeg synes, det er spændende, at vi kan tænke de kristne værdier ind i hverdagen, uden at det skal være en spændetrøje for arbejdet."

Arbejdet med sårbare unge

Kaj Kristensen kommer fra et arbejde som personaleleder på Trabjerggaard ved Tørring, som er et botilbud for sårbare unge oftest med autisme som diagnose. Her har man et humanistisk menneskesyn – og uanset om det er dette menneskesyn eller det kristne menneskesyn, så er værdier i plejen under pres i disse år oftest med økonomi som argumentation.

"Jeg har ikke arbejdet ét år indenfor dette område uden, at vi skulle spare, siger Kaj Kristensen og fortsætter:

"Det er jo egentlig mærkeligt, når vi lever i et så rigt samfund. Jeg glæder mig til, at vi kan have et år uden besparelser"

Gået på Sædding Efterskole

Men han ved godt, at det ikke er den vej, det går. Derfor glæder han sig til i samarbejde med Ringkøbing- Skjern Kommune at tænke gode tanker om, hvordan man bedst muligt udnytter de ressourcer, man har til rådighed til glæde for beboerne.

Kaj Kristensen er oprindeligt fra Herning, men hans kone Vita er fra Finderup, og han har selv boet i området for nogle år siden, ligesom han har gået på Sædding Efterskole. Han er om end ikke vestjyde, så har han og kender kulturen i Naturens Rige.

Parret bor i Silkeborg, og de har ingen konkrete planer om at flytte til området lige med det samme.

Venner så stillingen

Kaj Kristensen blev puffet til af nogle venner, som gjorde ham opmærksom på stillingen på Bakkely, og han tog på tur til plejehjemmet for at indsnuse atmosfæren. Han kunne lide det, han fornemmede, da han kom ind ad døren.

"Her er præcis den ro og varme, som jeg havde forestillet mig. Jeg er blevet taget godt imod," siger Kaj Kristensen, der glæder sig til samarbejdet med bestyrelsen.

Han er uddannet inden for landbrug, men har siden taget en pædagogisk efteruddannelse.

 

På billedet tager Anna Snedker, der bor på Plejehjemmet Bakkely, imod den nye leder, Kaj Kristensen, og byder ham velkommen. Han begynder i jobbet den 1. august.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify