Videbæk

Glade børn til fodbold er Jettes mål

Efter syv år i Fodbold Ungdom er Jette Fromberg Nielsen nu aktiv fodboldmor i Vorgod-Barde Motion og Fritid.

Jette Fromberg Nielsen Bor i Vorgod-Barde. Er sekretær hos Alstrup Skovservice. Aktiv fodboldmor. Nyligt fratrådt som sekretær for Fodbold Ungdom i Vorgod-Barde Motion og Fritid efter syv år. Tidligere step-instruktør.

Hvornår mødte du første gang Vorgod-Barde Motion og Fritid?

Min mand er herfra og spillede stadig fodbold her, mens vi boede sammen i Herning. Vi flyttede hertil i 1997, så da begyndte jeg også at komme i hallen. Jeg er selv fra en lille by og spillede meget håndbold indtil 1994, så jeg er altid kommet i en idrætshal.

Hvordan var det møde?

Det var en idrætsklub, hvor der bare skete noget, og hvor de mange tilbud var båret af glade, positive ildsjæle. Her blev - og bliver - tænkt stort, kreativt og ud af boksen. Jeg gik med til step, og efter nogle år tog en veninde og jeg trænertjansen på holdet.

Hvilken rolle har du i foreningslivet i dag?

Jeg er lige fratrådt udvalgsarbejdet efter syv år som sekretær for Fodbold Ungdom, så nu er jeg fodboldmor på min datters hold her og min søns hold i Ringkøbing. Jeg gik ind i foreningsarbejdet, fordi min søn var glad for at gå til fodbold. Udvalget manglede nye kræfter, og jeg ville gerne gøre et stykke frivilligt arbejde.

Hvad laver du?

Jeg vil gerne støtte op om holdet, så træneren kan koncentrere sig om, hvad der foregår på fodboldbanen. Det kunne være praktiske opgaver som tøjvask, kørsel, frugtordning og planlægning af sociale arrangementer: bage en kage, en plade boller eller organisere noget aftensmad til en fællesovernatning i hallen, for eksempel. Klubben vil meget gerne involvere forældrene omkring holdene; det styrker fællesskabet for både børn og voksne - og er en stor hjælp for træneren. Som sekretær i udvalget var listen længere: hjælpe med at finde trænere og dommere, indhente børneattester, annoncere træningstider, sortere tøj ved sæsonstart, oprette hold i vores system og tjekke kontingentindbetalinger, indkalde til trænermøder, deltage i koordinerende møder i hele klubben, være i dialog med DBU, sørge for spillercertifikater, finde frivillige hjælpere til hallens julefrokost og arrangere sommerhygge-takkeaften for trænernes familier. Det var vist det hele … eller i hvert fald det meste!

Hvor meget tid lægger du i foreningen?

Når vi kommer i gang med sæsonen, kan vi ud fra kampplanen lægge en kørselsplan og finde ud af at deles om frugt og vask. Så rækker et kvarter til en halv time langt. Men jeg har aldrig kigget på, hvor lang tid noget tog; jeg har set på, at resultatet har været min tid værd, og jeg har hygget mig imens.

Hvordan fordeler tiden sig?

Fodbold Ungdom har altid mest at se til ved sæsonafslutning og sæsonopstart.

Hvad kan du bedst lide?

At se børn glade! Det er mit fokus, nu som mor og før også som udvalgsmedlem.

Hvad gør du mest af pligt?

Ingenting. Lysten til at se glade børn driver mig.

Hvilken rolle spiller foreningen i dit liv?

En stor rolle; det gør sporten i det hele taget. Fodbold er en stor del af dagligdagen i vores familie med en søn, som spiller i Ringkøbing og en datter, som spiller her. Foreningslivet fylder både sportsligt og socialt for os.

Hvad har været din største oplevelse med Fodbold Ungdom?

Det var en stor oplevelse, også for børnene, da Erik Rasmussen kom og fortalte, hvilken forskel fodbold og FANTprojektet gør for børn i Sierra Leone. Initiativer som ’Pigeraketten’ og ’Kom ud af pomfritten’ for de yngste årgange er jeg også meget glad for. Ikke kun fordi de fik flere - især piger - med til fodbold, men fordi børnene oplevede, at fodbold er mere end træning og kampe; det er sammenhold og sjov. Det har været stort at se 80- 100 børn give max gas for at blive udtaget, når FCM har holdt fodboldskole, og fint at kunne sende vores spillere ind til en stor oplevelse som indløber og/eller bolddrenge/piger i arenaen til FCM’s hjemmekampe.

Hvad har foreningsarbejdet lært dig?

At det kræver mange frivillige hænder. Uden dem, ingen forening.

Hvad kendetegner jeres forening?

Vi er en stor forening på tværs af sportsgrene, så vi hugges ikke om medlemmerne. Og takket være en fantastisk halinspektør kommer folk også i hallen til vinsmagninger, koncerter, strikkeklub eller fællesspisning. De initiativer er også med til at støtte foreningslivet.

Hvad er jeres forenings største udfordring?

At få nok frivillige hænder og at holde på de unge lokalt, når de efter 6. klasse skifter skole, møder ungdomsskolen og nye kammerater.

Hvad er dit bud på en løsning?

At vise og fortælle at man ikke behøver lægge 5-10 timer om ugen for at støtte op om sit barns sport. En halv times indsats med at gøre ugens frugt klar til holdet kan gøre en stor forskel. Og jo flere vi er til at hjælpes ad, jo færre opgaver til den enkelte og jo nemmere at overskue for alle. I forhold til de unge deler vi vilkår med mange andre, mindre lokalsamfund i og med, at vi er en lille breddeklub. Nogle vil søge større sportslige udfordringer andre steder, men jeg er superstolt af, at vi sidste år samlede forældre til at bakke op om de drenge, som ikke længere ville spille kampe, men gerne ville mødes i klubben for at træne og spille sammen for sjov. Her er og skal

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify