Videbæk

Ti personer tabte sig 80 kilo i "Videbæk Sunder Sig"

Jens Thomsen fandt nøglen til, hvordan han kan tabe sig på en god måde.

Det har nok været den drilske søde tand, det har været sværest for Jens Thomsen i de otte uger, han deltog i "Videbæk Sunder Sig", for han betegner sig selv som nærmest sukkernarkoman. Men denne gang har han fundet et godt middel til at stille sukkertrangen.

"Jeg spiser gerne yoghurt med havreklid, frugt og lidt mørk chokolade. Det dækker behovet," forklarer Jens Thomsen.

Helt enkelt

Han er 52 år, bor i Videbæk og har sammen med hustruen Lene Thomsen med tilfredshed set kiloene forsvinde de seneste uger. Lene Thomsen, der arbejder på Vestas, har tabt 8 kilo på forløbet, og parret har sammen tre voksne børn.

Ægteparret har været på kur før, men denne gang er det lykkedes. En af nøglerne har været enkelthed. Ikke nogle faste kure, hvor man skal bruge tusind forskellige råvarer, som gør det meget besværligt. Det har jeg gør knækket halsen på, understreger Jens Thomsen.

Kostændring

Parret har udelukkende ændret på kosten: ingen aftenkaffe med kage, fuldkornsbrød og så godt med æg, som giver protein og mæthed. Især de små bananpandekager har været et vidundermiddel i madpakken, som ofte kan være svær at smøre rigtigt. Jens Thomsen arbejder nemlig som procesoperatør på mejeriet Arinco med skiftende arbejdstider, og især arbejdet i nattetimerne er svære kostmæssigt. Skifteholdstiderne gør det derudover svært at dyrke sport i foreningslivet.

"Jeg har cyklet og løbet en del, men de seneste par år er antallet af ture minimeret," siger Jens Thomsen, der dog fik en brat opvågning, da vægten pludselig sneg sig op på 101 kilo. Nu skulle der gøres noget!

Fællesskabet

Og i modsætning til de andre gange ægteparret har været på kur, er det rent faktisk lykkedes denne gang. Jens Thomsen er ikke i tvivl om, hvad der har gjort udslaget: Fællesskab.

"Det hele begyndte med, at vi mødtes med nogle af vores bekendte i Videbæk Idræts og Fritidscenter, hvor vi dyrker forskellige aktiviteter. Vi kom til at tale om, at vi ville med i ’Videbæk Sunder Sig’ og tabe os. Det endte med, at vi blev en gruppe på ti personer, syv mænd og tre kvinder, og vi satte os et fælles mål med en gulerod foran: Vi ville tilsammen tabe 50 kilo på otte uger, og hvis det lykkedes, ville vi spise en festmiddag på Westergaards Hotel," forklarer Jens Thomsen om forløbet.

Mål hurtig nået

Det fælles mål blev nået langt hurtigere end ventet, og faktisk nåede holdet at tabe hele 80 kilo, inden det i starten af marts blev fejret med fælles middag.

Alle medvirkende tabte sig, men alle har haft forskellige tilgange. Nogle har skruet op for motionen, andre har skruet ned for portionsstørrelserne. Men én ting har de haft til fælles: Den lukkede facebookgruppe holdet startede med at oprette.

"Vi har skrevet sammen herinde, støttet hinanden og delt opskrifter. Sågar mændene begyndte at lægge madbilleder op. Dét fællesskab har været altafgørende. Vi ved jo godt alle sammen, hvad der skal til for en sund livsstil, men det er jo bare svært. Derfor betyder det så meget at være sammen om det," siger Jens Thomsen.

Gode råd til andre

Han har et godt råd til andre, der overvejer at lave en gruppe:

"Sørg for at have en "Chris McDonald-type" med. Det har virkelig betydet alt for os, at vi har haft en person, der har sørget for, at vi hver fredag meldte vores vægt ind, satte det hele i regneark og fulgte op. Det er guld."

Og så har han endnu et råd til andre, der overvejer at ændre livsstil:

"Lene og jeg har haft en ugentlig pyt-dag, hvor vi har spist en bøf og drukket et glas rødvin. Det er ikke en kur, men en livsstilsændring, og den kan man altså ikke holde, hvis ikke man slapper lidt af ind imellem også."

Fortsætter

Nu har gruppen altså kunnet holde en velfortjent fejring af resultatet efter de otte ugers forløb, men hvad nu?

"Ja, det er faktisk nu, det rigtige arbejde begynder. Nu skal vi jo holde det. Derfor har vi bestemt, at vi beholder vores gruppe. Vi har faktisk fået tre nye med. Vi vil fortsætte med at støtte hinanden, og så skal vi mødes igen til påske, siger Jens Thomsen.

"Videbæk Sunder Sig" er en udløber af projekt "Vestjylland på Vægten". Da det sluttede, tog Henrik Juhl, centerleder i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, tråden op og etablerede "Videbæk Sunder Sig", hvor hallen byder ind med trænings-muligheder til en favorabel pris. I år var det tredje gang, at "Videbæk Sunder Sig" løb af stablen med omkring 180 deltagere.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify