Videbæk

Jeg lærte, at alting ikke behøver at være perfekt

For 21-årige Matilde Haahr Olesen fra Videbæk blev eleverne i Cambodja en hjælp til at gøre op med præstationskulturen.

I et helt år har Matilde Haahr Olesen været udsendt som volontør for Luthersk Mission i Cambodja.

Her underviste hun blandt andet cambodjanske børn i klaver på en engelsksproget kristen privatskole i hovedstaden Phnom Penh og var hjælpelærer i de mindste klasser i matematik og engelsk.

Det var utroligt spændende, men samtidig noget af en mundfuld for den 21-årige pige fra Videbæk. Det overraskede hende blandt andet, at det at opdrage børn i Cambodja var så anderledes end herhjemme. Men samtidig fik hun mulighed for at give sine klaverelever et frirum i en kultur, der ellers fokuserer meget på præstationer. Det blev også en øjenåbner for hende selv.

"Jeg er også meget perfektionistisk af natur, så det at sige til pigerne, at det var ok ikke at kunne alting til perfektion, det gjorde også noget ved mig. At komme til et samfund, hvor du ikke kender deres sprog, og der er meget, du ikke forstår, tvinger dig til at acceptere, at du ikke kan gøre alting perfekt," fortæller Matilde Haahr Olesen i et interview til avisen Tro & Mission.

Volontørtiden i Cambodja har givet hende mod på at kaste sig ud i flere nye og ukendte ting, nu hvor hun er tilbage i Danmark.

Lige nu går hun på højskole i Hillerød, hvor hun prøver kræfter med mange forskellige nye udfordringer.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify