Videbæk

Herman er blind, men fandt et hjem

Hunden Herman er snart to år, han er af racen malteser, og han er født blind.

Hvorfor ville man have en blind hund?

"Jeg ser jo den her Malteserhvalp inde på gul og gratis, hvor der så står, at han er blind. Jeg skrev til annoncen og fik at vide, at han nok ville blive aflivet, hvis han ikke fik et andet sted at være, fordi han jo var blind," forklarer Marcela Østerholm. Marcela tog så til Tinglev for at se på Herman, og da hun så ham, kunne hun mærke, at det var kærlighed ved første blik, og hun tog derefter Herman med hjem til Videbæk.

Hvordan er det at have en blind hund?

"I starten var det svært, fordi han ikke kendte huset, så han gik jo ind i ting hele tiden. Efterhånden lærte han dog huset at kende, og nu går han nærmest rundt i huset som om, han kan se. Molly, som er min anden hund, hjælper også Herman rigtig meget, og det har hun gjort helt fra start af."

Hvad så når han skal luftes, hvordan håndterer du det?

"Jeg har hans lille klapvogn, som han sidder i, når vi er ude at gå. Han sidder dog kun oppe i den, når vi går på fortovet, for det kan han ikke lide. Når vi så kommer til noget græs, hvor han gider gå, så får han lov at løbe rundt."

Hvad siger folk til, at du kommer med en hund i en klapvogn?

"De kigger selvfølgelig, men så plejer jeg bare at fortælle dem, at han er blind, og altså derfor ikke så godt kan gå rundt selv, men det betyder jo ikke, at han ikke må komme ud og få noget frisk luft."

Hvor tager du ham med hen?

"Jeg tager ham med i hundeskove rundt omkring, han kommer med i Haunstrup Dyrepark og på stranden. Han kommer faktisk altid med."

Hvad er det sværeste ved, at han er blind?

"Jamen, det er at han ikke kan se, hvordan andre hunde ser ud, altså om de er store, små, eller om de er sure. Han har haft nogle uheldige oplevelser med andre hunde, så han har lidt tendens til at blive bange, når han kan lugte andre hunde. Her hjælper Molly ham så igen, fordi når hun er der, kan man se, at han bliver mere tryg."

God til konkurrencer

Herman har været til hundeudstilling på Rosenholm Slot i år, hvor han deltog i to forskellige konkurrencer. Den første var en ring-konkurrence, hvor man ser, hvor godt et bånd der er mellem hund og ejer, når hunden føres rundt i den firkantede ring. Her fik Herman en rigtig flot andenplads ud af ti deltagere.

Den anden konkurrence, som Herman deltog i, var sødeste hund-konkurrencen, her gælder det om at finde den absolut sødeste hund. Her fik Herman en fjerdeplads ud af hele 42 hunde.

Hvis man vil se mere til Herman, kan man finde ham på Instagram på: Hermantheblinddog

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify