Videbæk

Tove og Niels Ove fejrer 30 år med tøj

Hun huserer i afdelingen med sportstøj, og han inden for herretøjet.

I denne uge er det 30 år siden, at et ungt par forlod Fyn for at flytte til Vestjylland som nyslåede butiksdrivende. De havde søgt efter en herretøjsbutik og med god hjælp fra en revisor og en bankmand i byen, faldt valget på Videbæk.

Kunder i Din Tøjmand og Sporten Videbæk på Bredgade bliver derfor mødt med fynsk dialekt hos både Tove og Niels Ove Henriksen, men ellers er det svært at høre andet end et lykkeligt skifte til det vestjyske.

Sætter pris på det nære

"Vi kommer fra små steder, og vi kan godt lide små steder. De første par år var hårde, når man som fynbo var lidt mere impulsiv, men vestjyderne har også ændret sig. Der er sket meget på 30 år. Vi er stadig fynboer, men bor i Vestjylland og skal ikke tilbage til Fyn," siger Tove og Niels Ove Henriksen og tilføjer:

"Vi er jordnære, elsker det nære samfund og at kende vore kunder. I næsten ni ud af ti tilfælde kender vi størrelsen, når nogle kommer for at købe en gave til et familiemedlem."

De overtog i sin tid Rex Sports- og Herretøj, der dog fra dag ét kom til at hedde Din Tøjmand efter kædesamarbejdet Din Tøjmand, som startede samtidigt med familien Henriksens etablering i Videbæk og derfor også fejrer 30 års jubilæum i år.

Udvidet med sportsbutik

Sportstøjet blev valgt fra i etableringsåret, men kom allerede tilbage året efter, da byens sportsbutik lukkede.

I 29 år har Din Tøjmand derfor også været direkte adgang til sportsafdelingen, der åbnede som Sportshjørnet og i en del år havde navn efter kædesamarbejdet Sportigan. Siden 2015 dog som Sporten Videbæk, da Tove Henriksen valgte en større frihedsgrad i forhold til markedsføring og indkøb.

"Dengang vi kom til byen, var Adidas og Patrick de store navne, men salget af sportstøj var ikke så stort, at det i sig selv kunne bære en butik i byen. Det er vokset siden, og i dag er sportstøj halvdelen af vores forretning. Tingene supplerer hinanden godt med skiftende sæsoner. For eksempel er indendørssæsonen med sportstøj allerede godt i gang, inden vi så får travlt med efterårs- og vintertøjet i herrebutikken," siger Niels Ove Henriksen.

Sportsafdelingen udvidet

Væksten i sportsafdelingen, der i det daglige bestyres af Tove Henriksen, førte i 1994 til køb af naboejendommen, som indeholdt en butik, hvor der hidtil havde været solgt trikotage og damelingeri. Den har siden været parrets sportsbutik, og tilsammen dækker de to sammenbundne forretninger 400 kvadratmeter.

"Katrine og jeg har sporten, og de tre herrer herretøjet, men vi hjælper hinanden, og det er nemt for kunderne at gå fra den ene forretning til den anden. Varerne kan også slås ind på det samme kasseapparat," siger Tove Henriksen.

Moden skifter hurtigere

Ifølge de to butiksindehavere har både tøj, folk og indkøbsmønstre ændret sig meget på de 30 år.

"Vi køber derfor ikke ind, som dengang vi startede. Hvis nogle varer i sin tid virkelig solgte, så købte vi måske tre leveringer i løbet af en sæson. Det gør man ikke i dag, hvor det kun er én levering, men til gengæld flere forskellige mærker og et hyppigere skift i moden. Vestjyderne følger også moden, så vi kan ikke have den samme vare hængende i længere tid," siger Tove og Niels Ove Henriksen.

Udsalg er til gengæld stadig en tradition i januar og juni-juli.

"Vi har stadigt det gode, gammeldags udsalg, hvor folk står i kø for at komme ind. Også der har vi en fantastisk kundeskare. Det er der mange af vores kolleger, der misunder os. Og vi køber heller ikke varer ind til udsalg. Det er vores egne," siger Niels Ove Henriksen.

Markering af jubilæum

Jubilæet markeres torsdag til søndag i denne uge. Med udvidede åbningstider, pølsevogn, måling af blandt andet bodyage ved Tina Risbjerg fra Sund i Vest, pandekagebod og Videbæk Tambourkorps.

Musikken spiller søndag, når Din Tøjmand og Sporten Videbæk sammen med andre lokale butikker har søndagsåbent.

"I gamle dage havde man en »møbelsøndag« om efteråret. Vi fik så en »tekstil-søndag«, som vi altid har været glade for. Blandt andet fordi den falder sammen med vores fødselsdagssalg," siger Niels Ove Henriksen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify