Videbæk

Graakjær havde nær snydt sig selv for et klenodie

Hotel-direktøren var lidt for hurtig til at sige nej, da en kvinde ville sælge møbler.

Westergaards Hotel emmer af historie – en spændende tidslomme, dekoreret med effekter, der kalder minder frem. Gamle billeder af hotellet hænger på væggene, og dele af det originale møblement – to sofaer samt borde og stole - står i indgangspartiet ved parkereingspladsen.

Det vender vil lige tilbage til.

Hotelbrand

Westergaards Hotel blev opført i 1857. Det var Videbæks første bygning og lagde grunden til byen. Men 50 år senere, i april 1907, brændte hotellet. Det skyldtes ifølge indehaver Bent Graakjær, at en omrejsende gøgler fyrede så godt op i skurevognens kakkelovn, at der smuttede en gnist op og antændte hotellets stråtag.

Hotellet blev så raseret af branden, at resterne blev revet ned og hotellet bygget op fra bunden.

"Det åbnede igen i september 1907. Det er imponerende, at de kunne genopbygge det på et halv år,” siger Bent Graakjær.

Tilbudt møbler

Hotellet blev i slutningen af 1990'erne gæstet af en kvinde fra Norge, der spurgte Bent Graakjær, om han ville købe et gammelt møblement.

Han havde travlt og takkede nej – lige indtil han hørte kvinden sige: jeg ville bare lige vide det, for møblerne er lavet til hotellet.

Det fik Bent Graakjær til at stoppe op og spidse ører – og det endte med, at han i 2000 købte en sofa samt to borde og otte tilhørende stole af kvinden.

WH-mærke

"Den er god nok, for der står WH for Westergaards Hotel på ryglænet, og det er den samme sofa, der er på et af de gamle billeder,” understreger han.

Det viste sig ifølge Bent Graakjær, at kvinden var familie til ejerne af den højttalerfabrik, der på et tidspunkt var i byen. Indehaverne havde købt sofa, borde og stole til deres gård i Bjerringbro. De var siden flyttet til Norge og havde taget møblementet med.

"Hvis jeg ikke havde købt det, så var det blevet spredt over hele Norge," siger Bent Graakjær med gru i stemmen.

Han havde kendskab til, at en lignende sofa befandt sig i lokal-området. Den købte han også, og han fik sofaer og stole betrukket om – så gæster nu har mulighed for at sidde i hotellets origiale møblement.

LÆS OGSÅ: Graakjær sparkede liv i Westergaards Hotel

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify