Videbæk

Anderledes julebal i Videbæk

Generationsskifte i Juletræsudvalget fører til ændringer af konceptet bag det traditionsrige julebal 5. juledag.

Årets julebal i Videbæk holdes selvfølgelig 5. juledag. Sådan har det været i 52 år, og det bliver der ikke lavet om på. Arrangøren er også fortsat Juletræsudvalget, der er bredt sammensat med repræsentanter for en række af byens foreninger.

Men allerede i udvalgets sammensætning begynder årets julebal at skille sig ud i forhold til tidligere. Det 15 mand store udvalg har gennemgået et markant generationsskifte med overvejende helt nye medlemmer.

Blandt andet centerleder Henrik Juhl fra Videbæk Idræts- og Fritidscenter, der som tidligere sørger for rammerne.

Ny formand med kun et års erfaring fra udvalget er Uffe Westenaa, og han kan melde om et udvalg, der i dén grad har tænkt sig at løfte arven efter den store og mangeårige indsats fra de tidligere arrangører af det traditionsrige julebal, der plejer at tiltrække op imod 1000 gæster fra hele Videbæk-egnen.

"De nye medlemmer er utroligt selvstændige, meget engagerede og har mange gode ideer. Der sker så meget nyt andre steder, og hvis det ikke skal tiltrække nogle af de folk, som normalt kommer til julebal her, er vi også nødt til at udvikle os," siger Uffe Westenaa.

Ny menu og happy hour

Blandt ændringerne bliver inddragelse af Hal 2 til spisningen, som hidtil er foregået i Hal 1 sammen med juleballet.

Menuen bliver ændret fra en traditionel buffet til servering af en stribe gourmet-småretter ved bordene, som de spisende gæster kan nyde, inden dørene slås op til juleballet i Hal 1.

Juleballet er kendt som stedet, hvor familie, venner og bekendte mødes i juledagene på tværs af generationer. Blandt andet med de unge mennesker, der er hjemme på juleog nytårsvisit.

De kan måske have svært ved at finde et sted til en forfest, hvorfor det nye udvalg planlægger at begynde med en happy hour med særligt gode tilbud på drikkevarer og sjove drinks.

I modsætning til tidligere går musikken også straks i gang fra kl. 20.

Det er populære Top Seven, der spiller non-stop til kl. 2.

Hvis navnet klinger bekendt, så har de sønderjyske festmusikere blandt andet vist deres evne til at skabe en halfest ved Videbæks bier-fester i 2017-18.

Juletræ for børn

Aldersgrænsen på 18 år bliver der ikke rørt ved. Børn og unge kan som tidligere i stedet opleve det store, pyntede juletræ ved en gratis juletræsfest om formiddagen den 29. december.

Her er der julemænd, nisser, tryllekunstner og musikalsk underholdning samt en godtepose til alle børn.

En anden tradition, der ikke bliver rørt ved, er, at overskuddet fra juleballet efterfølgende uddeles efter ansøgning til offentlige formål i Videbæk by.

Her har Juletræsudvalget tidligere blandt andet støttet en handicap-trappe i hallen, en mobil scene, lydanlæg og renovering i hallen samt multibanen ved Videbæk Skole

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify