Videbæk

Agilia i Videbæk udvider med 2600 kvadratmeter

Agilia bygger til for at få et større lager, mere plads til produktion samt bedre faciliteter for de ansatte.

Agilia (tidligere Agro Korn, red.), der udvikler og producerer proteiner til fremtidens landmænd, har i løbet af det seneste år ansat flere medarbejdere, udviklet nye produkter og kan glæde sig over en fyldt ordrebog.

Det betyder, at der mangler plads til både produktion, lager og til de administrative medarbejdere. Derfor skal der nu bygges 2600 nye kvadratmeter i Videbæk.

Det nye byggeri skal indeholde moderne faciliteter og forbedrede vilkår for firmaets omkring 40 ansatte.

"Som det er nu, har vi lejede lagerfaciliteter omkring 20 km væk som supplement til vores egne. Vi har laboratorie i en midlertidig pavillon, værkstedet er i en container, og mødelokalet er for længst inddraget til kontorer. Vi har lejet en del lagerplads inklusiv et stort telt. Det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor skal vi nu bygge nyt," siger Rita Koch Petersen, Site and Quality Manager for Agilia i Videbæk.

Automatisering

Det nye lager skal indeholde en moderne reol-løsning til produkterne, og en del af processerne bliver automatiseret. Ifølge firmaet handler det ikke om at spare medarbejdere, men efterspørgslen på produkterne er så stor, at det er nødvendigt for at honorere efterspørgslen, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

"Vi er er stolte af vores produkter, men vores faciliteter kan vi ikke være stolte af. Vi prioriterer sikkerhed og høj kvalitet, og begge dele bliver væsentligt forbedrede, når vi udvider," siger Rita Koch Petersen.

De ansatte får således bedre forhold til omklædning samt en ny kantine, der kan rumme alle medarbejdere. Kantinen etableres på første sal, så medarbejderne har en flot udsigt ud markerne.

25 millioner kroner

Byggeriet, der går i gang i marts, koster 25 millioner kroner, og det skal stå færdigt den 1. september i år. Det betyder, at en stor del af det nuværende område spærres af.

Agilia har holdt et ugentlig orienteringsmøde for medarbejderne for, at de kan følge med i processen samt byde ind med ideer og ønsker.

"Vi glæder os, men den store prøve bliver, når vi skal køre produktion samtidig med byggeri og byggeplads," siger Rita Koch Petersen og tilføjer, at firmaet har mulighed yderligere udvidelser, men det skal ikke være nu.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify