Vestjylland

Fælles turisme-destination har fået tilsagn om 3,4 millioner kroner

Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner etablerer landets største turismedestinaion, der nu råder over 6,8 millioner kroner.

"Vi havde måske nok forventet at få penge fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Men med en bevilling på 3,4 mio. kr. er det økonomiske fundament for et rigtig godt samarbejde i turismedestinationen lagt. Det kan vi kun være glade for," siger formanden for Forberedelsesudvalget, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V).

Godt økonomisk udgangspunkt

Erhvervsfremmebestyrelsen har nemlig givet de to kommuner tilsagn om et beløb på 3,4 millioner kroner til etableringen af "et projekt, der vil skabe og konsolidere en stærk og sammenhængende vestkystdestination på tværs af kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde"

Udover de 3,4 millioner kroner har den erhvervsdrivende fond Natur & Kystturisme bidraget med 400.000 kroner, ligesom de to kommuner har givet hver 1,5 millioner kroner – det vil sige i alt 6,8 millioner kroner.

Udvikling af turismen

Arbejdet med gøre de to turistdestinationer, Ringkøbing Fjord Turisme og Pro Varde, til en fælles turistdestination blev besluttet i januar, og arbejdet er i fuld gang, fremgår det af pressemeddelelsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Målet er at skabe en stærk og sammenhængende vestkystdestination, hvis centrale opgave bliver at udvikle oplevelsesturismen, styrke kapaciteten og øge væksten i kystferie-turisme uden for højsæsonen.

Flest overnatninger

Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner havde sidste år tilsammen 8.372.080 overnatninger – eller knap 40.000 flere overnatninger end Københavns Kommune, der havde 8.338.597 overnatninger.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify