Vestjylland

Sparekassen i Nørre Nebel fylder 150 år

Lindy "Rigtige Mænd" og morgensvømning på fest-programmet.

Alle sejl er sat til den helt store dag, når Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn lørdag den 12. januar klokken 7.30-16 fejrer, at det er 150 år siden, at pengeinstituttet blev etableret.

"Vi regner med at se rigtig mange kunder, potentielle kunder og nogle, der har lyst til at besøge os – det er en fest for hele byen," fortæller sparekassedirektør, Sidsel Marie Løvvang.

Gus og god underholdning

Pengeinstituttet har da også sammensat et meget varieret program for dagen i Form & Fritid Nørre Nebel, den begynder med morgensvømning og suanagus – og senere kan de fremmødte blandt andet opleve kendte navne som sangeren Kirsten Siggaard, Lindy fra "Rigtige Mænd", showmanden Sebastian Klein og parodisten Andreas Bo.

Børnevenligt

Børnene kan boltre sig med aktiviteter i hallen eller i et wii-spil, højtlæsning, perler, mulighed for at male en sparegris.

"Der er to-tre voksne og nogle unge fra 9. klasse, der tager sig af dem, så forældrene kan "parkere" dem der," siger Sidsel Marie Løvvang og tilføjer:

"Vi har lavet et program, hvor vi prøver at ramme alle aldre og alle genrer."

Sparekassen har også udgivet jubilæumsbog "Sparekassebogen" – et tilbageblik på de seneste 50 år skrevet af journalist Torben Ølholm, og når man vender bogen: et genoptryk af skriftet fra 100-års jubilæet.

En million ekstra

Sparekassens stiftelsesdato regnes for 9. januar, og sparekassedirektøren anslår, at cirka 200 gæster var til receptionen. Og naturligvis holdt formand, Peter Gammelvind tale for fødselaren – men han fortalte også, at sparekassen i år uddeler en million kroner i ekstraordionære sponsorater til foreninger og initiativer i pengeinstituttets virksomhedsområde.

52 ansatte

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn holder til i Nørre Nebel, men har også afdeling i Outrup og Lunde – og tæller i alt 52 ansatte. Halvdelen af kunderne er private og halvdelen erhverv – halvdelen af udlån til erhverv er til landbrug.

Sparekassen er en af landets meget få indskydersparekasser, det vil sige at den hverken har garanter, aktionærer eller på anden måde fået tilført kapital udefra. Den er sin egen.

I 2017 var overskuddet på 27 millioner kroner og egenkapitalen på 284 millioner kroner.

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify