Vestjylland

SF'er glæder sig over lavere tilskud til friplejehjem

Der er vigtigt med lige vilkår for private og offentlige plejehjem, lyder det fra Niels Rasmussen.

Byrådet vedtog tirsdag nye takster for friplejehjemmene i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Taksterne er lavere, end de takster, man har kørt med de seneste ti år, og det glæder Niels Rasmussen, som mener, at friplejehjemmene har haft særstatus under den tidligere aftale.

"I SF glæder vi os over, at alle plejehjem i kommunen kommer ind under de samme betingelser. Der har været plejehjemmet i Stauning og Klokkebjerg, som har haft særstatus, og som dermed har kunnet score lidt flere penge til driften end vores kommunale plejehjem. Derfor ser vi virkelig frem til, at det bliver ens for alle," sagde Niels Rasmussen.

Kritik af takster

De to friplejehjem, som berøres af de nye takster er plejehjemmet i Stauning og Klokkebjerg i Skjern.

Her mener man, at man taksterne sænkes mere, end hvad der er rimeligt. De har derfor været i kontakt med Ældreministeriet, og her har de fået medhold i, at den måde, Ringkøbing-Skjern Kommune har beregnet de nye takster på, er forkert.

Det skyldes, at man har beregnet taksterne ved at sammenligne med tre af de kommunale plejehjem, men ministeriet mener, at man bør gøre det på baggrund af en sammenligning med samtlige af kommunens plejehjem.

Lennart Qvist, der er formand for social- og sundhedsudvalget, forklarede, at de nye takster skal vedtages inden udgangen af året, og at sagen vil blive genbehandlet i byrådet, hvis de nye beregninger giver anledning til dette. 

"De nye beregninger vil komme til at gælde med tilbagevirkende kraft, så ingen snydes hverken i den ene eller anden retning," sagde Lennart Qvist.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify