Vestjylland

Sådan blev Ikast-Brande og Herning de mest erhvervsvenlige kommuner

Erhvervsdirektør ser fire årsager til, at Herning og Ikast-Brande igen i år topper DI's liste over mest erhvervsvenlige kommuner.

Erhvervsorganisationen DI offentliggør hvert år en liste, hvor landets kommuner rangeres efter, hvor godt et omdømme de har hos de lokale virksomheder.

Flere år i træk har Ikast-Brande ligget helt i top med Herning på en andenplads.

Vestjysk Business har spurgt Kenneth Mikkelsen, der er erhvervsdirektør for begge kommuner, om, hvad han mener, opskriften er på en erhvervsvenlig kommune.

Kenneth Mikkelsen fremhæver fire ting, som kendetegner både Ikast-Brande og Herning.

Dialog

Det første handler om dialog. Om at sige nej, men, i stedet for bare at sige nej.

"Når en virksomhed henvender sig, så hænder det, at man som kommune er nødt til at sige nej, fordi man skal holde sig inden for den gældende lovgivning, men der er stor forskel på, om man bare siger nej, eller man siger nej efterfulgt af et men, for så er man pludselig godt i gang med en dialog om, hvordan man finder en løsning, der både tilgodeser virksomheden og holder sig inden for lovgivningen," siger Kenneth Mikkelsen.

"Den del handler meget om kultur i den kommunale forvaltning og hos dem, der på den ene eller anden måde har kontakt med erhvervslivet," siger han.

Synlighed

Det andet er, at man skal være synlig over for erhvervslivet.

"Man skal møde erhvervslivet, der hvor erhvervslivet er. Det betyder, at man skal tage til receptioner og til fodbold eller ishockey, hvor det er der, erhvervsfolkene mødes. Ved at være til stede får man en mavefornemmelse for, hvad der rører sig i erhvervslivet, som man så kan agere ud fra," siger han.

Hastighed

Det tredje handler om hastighed.

"Det er vigtigt, at man får givet nogle hurtige svar på de henvendelser, man får fra erhvervslivet - at sagerne behandles i et fornuftigt tempo," siger Kenneth Mikkelsen.

Står sammen

Endelig peger han på, at man i Ikast-Brande og Herning aldrig har taget noget for givet. Man har været vant til at skulle stå sammen for at få tingene til at lykkes.

"Når vi har så god en infrastruktur i de to kommuner, så skyldes det i høj grad, at man har løftet i flok, sagt de samme ting igen og igen og lagt pres de rigtige steder i fællesskab," siger Kenneth Mikkelsen.

Det virker

Kenneth Mikkelsen er heller ikke i tvivl om, at det betaler sig for en kommune at behandle erhvervslivet godt.

"Jeg tror ikke, det er tilfældigt, at en stor virksomhed som Mascot, der producerer arbejdstøj, vælger at flytte fra Silkeborg og lige over på den anden side af kommunegrænsen til Ikast-Brande," siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify