Vestjylland

Ringkøbing-Skjern Kommune skal spare 76 millioner om året

Selv om ledigheden er lavere end nogensinde, skal kommunen igennem er større sparerunde.

76 millioner kroner. 

Så meget mangler der om året, hvis kommunens økonomi skal hænge sammen de næste fire år. 

Det oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse. 

Forklaringen er blandt andet, at kommunen står til at miste 40 millioner kroner årligt i tilskud fra staten, og at staten samtidig stiller krav om effektiviseringer for 15 millioner kroner. 

Der lægges derfor op til, at alle fag- og stabsområder skal finde effektiviseringer på 0,5 procent om året de næste fire år. 

Dertil kommer, at der skal udarbejdes et sparekatalog, som skal bruges til at finde de resterende besparelser. 

Endelig vil den såkaldte vækstpulje blive beskåret fra 20 til 8 millioner kroner om året. 

"Kassebeholdningen i kommunen er hæderlig, og de første par år er behovet for besparelser ikke voldsomt. Men på sigt kan vi se, at økonomien bliver spændt, og derfor tager byrådet og de enkelte fag- og stabsområder allerede nu fat på at løse udfordringerne," siger borgmester Hans Østergaard (V) i pressemeddelelsen. 

"Det er et paradoks, at vi er tvunget til at finde store besparelser de kommende år, selv om det går så forrygende på mange områder. Jeg kan godt forstå, hvis den enkelte borger og medarbejder har svært ved at begribe, at der skal skæres i velfærden, for vi har bestemt ikke været ekstravagante, og jeg forestiller mig da heller ikke, at ret mange mener, vi har ruttet med pengene," siger han. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify