Vestjylland

Ringkøbing-Skjern Kommune springer til tredjeplads

Kommune har for syvende år i træk overhalet andre kommuner i erhvervsvenlighed, viser DI-undersøgelse.

Ringkøbing-Skjern Kommune hoppede sidste år fra en attendeplads til en femteplads i Dansk Industris (DI) måling af erhvervsvenlighed i landets kommuner.

Kommunen fortsætter op ad rangstigen nemlig til en flot tredjeplads; det gør Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, både glad og stolt.

"Bag tredjepladsen ligger en ihærdig indsats fra mange sider, og vi kan selvfølgelig kun være rigtig godt tilfredse med sådan en placering, siger han.

Målrettet indsats

Hans Østergaard peger på, at den flotte fremgang hænger sammen med en målrettet erhvervsindsats i kommunen, blandt andet via en politisk satsning på vækstpuljemidler øremærket til at styrke erhvervslivet – samt en engageret indsats fra kommunens ansatte og Erhvervsrådet.

Tredjepladsen får imidlertid ikke kommunen til at hvile på laurbærrene.

"Vi arbejder kontinuerligt, målrettet og proaktivt på at sikre, at vores virksomheder har de bedst mulige rammer for at skabe vækst og forsøger for eksempel gennem en tidlig og opsøgende dialog at tage udgangspunkt i virksomhedernes individuelle behov. Vi spænder bredt fra de helt store internationale virksomheder som Arla og Vestas til iværksætteren, der hjælpes i gang med et puf. Jeg er glad for, at virksomhederne i undersøgelsen anerkender kommunens indsats og vores fælles dialog," siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Stort skulderklap

Hans Jørn Mikkelsen, direktør i Erhvervsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, er mindst ligeså stolt og glad som borgmesteren.

"Det er et fantastisk resultatet og et stort skulderklap til området og den erhvervsservice, der arbejdes så hårdt på. Som område har vi det, der skal til for at skabe vækst og udvikling – og det skal vi forstå at udnytte, så vi kan tiltrække nye virksomheder og nye ordrer og fortsat sikre en kvalificeret arbejdskraft," siger Hans Jørn Mikkelsen.

Bedst til sagsbehandling

Isoleret set er Ringkøbing-Skjern Kommune avanceret fra andenpladsen sidste år til førstepladsen i år i DI's undersøgelse, når det gælder den kommunale sagsbehandling, der dækker over sagsbehandlingen i bygge-, miljø- og sygedagpengesager.

Dialogen mellem virksomheder og kommunens politikere og embedsfolk placerer kommunen på en andenplads – og jobcentret som landets sjette bedste til at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft.

"Dialog og samarbejde er et par af de faktorer, der trækker os opad som kommune," siger borgmester Hans Østergaard.

Vejforbindelser

Til gengæld er Ringkøbing-Skjern Kommune i undersøgelsen dumpet fra en placering som nummer 64 til 76 i punktet infrastruktur og transport.

Det er et problem i forbindelse med konkurrenceevnen, understreger viceborgmester Søren Elbæk (S).

"Vi gør, hvad vi kan for at forbedre infrastrukturen, men vi har brug for hjælp fra staten. Folketinget afsatte penge på Finansloven for 2019 til en forundersøgelse, den såkaldte VVM-undersøgelse, så vi har da en forhåbning om, at der kommer skred i en udvidelse af rute 15," siger Søren Elbæk.

DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er tiende år i træk, at DI laver den.

Knap 7.700 danske virksomheder inden for produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. I Ringkøbing-Skjern Kommune har 73 virksomheder med i alt 4.217 medarbejdere deltaget. Det svarer til cirka 20 procent af de privat beskæftigede i kommunen.

Foto: "Plads, Plads, Plads" hedder Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningskampagne, som går ud på at skaffe kvalificerede medarbejdere til områdets virksomheder. Borgmester Hans Østergaard (fra venstre), viceborgmester Søren Elbæk, erhvervsrådsdirektør Hans Jørn Mikkelsen og formand for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd Kim Brarup slår her et slag for kampagnen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify