Vestjylland

Sådan skaffer du penge til dit projekt

Gode råd om fundraising for frivillige og foreninger er dagsordenen på et temamøde den 18. september.

Planer og projekt-ideer er der mange af i foreningerne, men hvor skal pengene komme fra?

Det er baggrunden for, at Ringkøbing-Skjern Kommune og Frivillig Vest inviterer ildsjæle, foreninger og frivillige til fyraftens-arrangement på VGT (Vestjysk Gymnasium i Tarm, red.) onsdag 18. september klokken 17-21.

Målet er at give deltagerne styr på, hvordan de skaffer penge til projekter.

Overskriften på temamødet er "Fundraising: Sådan skaffer du midler til dine projekter" - det indeholder fortællinger og inspiration fra de nære, lokale projekter - og fra de lidt større projekter.

Hjælp til ildsjæle

"Vi ved, at det ulmer med gode, gennemtænkte idéer og projektplaner i foreningslivet i kommunen. Temaaftenen er et forsøg på at hjælpe vores ildsjæle med at realisere nogle af de gode ideer og projekter til gavn for fællesskabet," siger Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, in en pressemeddelelse.

"Mange ildsjæle og foreninger har ideerne, men mangler måske det sidste mod til at kontakte en af de store fonde - eller til at kaste sig ud i crowdfunding. Der vil vi gerne skubbe på, så alle de gode ideer kommer ud at flyve," siger Susanne Rystok, leder af Frivillig Vest.

Fonde til stede

Temaaftenen starter med oplægget "10 gode råd om fundraising" af Lotte Jensen, direktør i projektudviklings- og fundraising-firmaet Up Front Europe.

Efter oplægget er der "stationer", hvor man kan høre mere om - og stille spørgsmål til - Trygfonden, DGI-puljerne, Nordea fonden, Velux fonden, Friluftsrådet, Naturkraft og lokale projekter fra blandt andet Rækker Mølle, Lydum og fra landsbylaboratoriet i Idom-Råsted. Det vil også være muligt at få en dialog med oplægsholderne, ligesom man kan høre mere om §18-puljen, LAG-midlerne og andre puljer.

Michael Eis fra firmaet Boomerang slutter aftenen af. Han fortæller om crowdfunding som et alternativ til traditionel fundraising.

Konkret projekt

Det er gratis at deltage, man skal blot tilmelde sig senest den 10. september på www.frivilligvest.dk eller på e-mailadressen annemette@frivilligvest.dk

Frivillig Vest står desuden bag en workshop om fundraising på VGT den 26. september kl. 17-20.30. Da kan deltagere møde op med et konkret projekt og få rådgivning om fundraising. Der er plads til 15 projekter med to deltagere fra hvert projekt.

Frivillig Vest tilbyder desuden frivillige fra foreningslivet projektlederuddannelsen Mestring af Projekter. Det strækker sig fra november 2019 til september 2020 - og bliver senere slået op på www.frivilligvest.dk.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify