Vestjylland

Tilflyttere bydes velkommen på café-møde

Ringkøbing-Skjern Kommune hilser tilflyttere velkommen. Andre interesserede kan også være med.

Er man ny i Ringkøbing-Skjern Kommune, skal man have en ordentlig velkomst og en hjælpende hånd til at finde sig til rette i lokalsamfundet.

Det er tanken bag endnu et velkomsttilbud fra kommunens bosætnings- og marketingsekretariat, der i samarbejde med lokale tilflytterguider og velkomstambassadører fra de fem største byer i kommunen nu inviterer til månedlige tilflyttercaféer i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.

"Det er jo en grundlæggende værdi i den vestjyske opdragelse, at vi tager godt imod gæster. Det gælder også for folk, der kommer hertil udefra for at bosætte sig i kommunen," siger viceborgmester, Søren Elbæk (S).

Han peger på, at der i forvejen eksisterer velkomstarrangementer i kommunalt regi, hvor alle nye tilflyttere, der har tilmeldt deres nye adresse til folkeregisteret, modtager et velkomstbrev og en velkomstpakke - og bliver inviteret til et arrangement med for eksempel fællesspisning og efterfølgende håndboldkamp i Skjern Bank Arena.

Nyt netværk

Alligevel kan det være svært at navigere i den nye hverdag og finde den rigtige daginstitution, den nye fodboldklub, det faglige netværk og måske ikke mindst det sociale fællesskab.

"Når vi gør lidt ud af at tage godt imod tilflyttere, er det selvfølgelig for, at de skal føle sig velkomne og få lettere ved at finde sig til rette. Men det er også af selviske grunde, for hvis folk bliver glade for at bo her, er der en større chance for, at de bliver i kommunen - og at de trækker til fra deres gamle netværk," siger Søren Elbæk og tilføjer:

"Det tager lang tid at få gamle venner, men hvis kommunen kan hjælpe folk lidt på vej, tror jeg, den indsats på alle måder er givet rigtig godt ud."

Lokalt kendskab

De nye velkomstcaféer begynder i august og bliver uformelle månedlige møder i alle fem centerbyer, hvor kommunens tilflytterguider i de enkelte byer og de frivillige velkomstambassadører inviterer alle interesserede. På møderne informerer forskellige personer om, hvad der sker af stort og småt i lokalsamfundet samt hjælp til praktiske spørgsmål.

Samtidig har de nye tilflyttere også mulighed for at finde hinanden, oplyser Karina Skovsgaard Nielsen, tilflytterguide i Tarm i en pressemeddelelse.

Velkomst-cafeerne

Tarm holder den første velkomstcafé mandag den 12. august klokken 16-18. Det foregår hver gang i Tarm Idrætscenter, Skovvej 25 og finder sted den anden mandag i hver måned, efterårsferien undtaget.

Videbæk holder cafeem i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Vestervang 28, Videbæk. Det første møde holdes mandag den 2. september og derefter den første mandag i måneden.

Hvide Sande holder velkomst-café i Fiskeriets Hus, Nørregade 2B, Hvide Sande i samarbejde med Klittens Borgerforening. Første møde er torsdag den 29. august og derefter den sidste torsdag i måneden.

Skjern holder sine møder i Røde Kors-lokalerne, der ligger i forlængelse af Skjern Banegård. Det første møde er torsdag den 5. september og derefter den første torsdag i måneden.

Ringkøbings velkomstcafé foregår i Ringkøbing Medborgerhus, Herningvej 7A, Ringkøbing i samarbejde med Ringkøbing Udviklingsforum. Første møde er torsdag den 29. august og derefter den sidste torsdag måneden.

Alle møder uanset by finder sted klokken 16-18.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify