Vestjylland

Restauratører må holde længere åbent for studenterne

Bevillingsnævnet har besluttet, at restauratører kan holder længere åbent på hverdage i studenterugerne.

Restauratører i Ringkøbing-Skjern Kommune får nu mulighed for at holde åbent og servere spiritus efter midnat på en almindelig hverdag.

Det besluttede et flertal i Bevillingsnævnet på sit seneste møde efter, at politiets nævnsrepræsentant bad om at få spørgsmålet taget op.

Anledningen var, at politiet ofte kontaktes af restauratører, der gerne vil holde længere åbent, når de nye studenter får huen på og fester alle ugens dage.

Udvide i studenterugerne

Et flertal af nævnets medlemmer sagde altså ja til restauratørernes ønske om at kunne udvide åbningstiden i de uger, studenterne springer ud og fester.

Restaurationsloven giver restaurationer og andre serveringssteder mulighed for at holde åbent fra kl. 05-02 - og giver samtidig Bevillingsnævnet hjemmel til at godkende en længere åbningstid for det enkelte udskænkningssted.

I Midt- og Vestjyllands Politikreds har der dog hidtil - efter ansøgning fra den enkelte virksomhed - kun været truffet afgørelse om udvidet åbningstid torsdag, fredag og lørdag nat samt for eksempel nytårsaften.

Husk at få en tilladelsen

Samtidig mindede nævnet om, at arrangører af de såkaldte pop-up events skal være opmærksomme på at få søgt og indhentet en midlertidig tilladelse til spiritusudskænkning i god tid, inden arrangementet finder sted, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Det gælder for eksempel galleriejere, der ønsker at servere et glas vin ved et kunstarrangement, eller en restaurant, der holder åbent om sommeren i et turistområde.

Bevillingsnævnets beslutning på sit seneste møde betyder, at politiet nu er bemyndiget til at give tilladelse uden forudgående behandling i Bevillingsnævnet, der mødes seks gange om året.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify