Vestjylland

"Fedt, hvis Bork kan blive Vestjyllands Moesgaard"

Direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, sætter først sine aftryk på sæson 2020.

Spændende, dejligt, sjovt, udfordrende, hyggeligt. Sådan beskriver Mette Bjerrum Jensen de første treenhalv måneder, som direktør for Ringkøbing-Skjern Museum.

Hun lægger ikke skjul på, at der er rigtig mange ting at sætte sig ind i med 13 museums-enheder fordelt over hele kommunen - og 14 steder til sommer. Den første uge hun var ansat, gav Nordeafonden nemlig 800.000 kroner til skibet "Ulf".

"Værftet i Hvide Sande er ved at bygge det færdigt, så det kan komme ud at sejle og fortælle om fiskeriet og fjordkulturen," siger hun.

Samarbejde

Mette Bjerrum Jensen ikke haft indflydelse på "Ulf". Hendes fingeraftryk vil heller ikke at være at finde på Ringkøbing-Skjern Museums kommende sæson.

"Mine planer er meget langsigtede, det har de ansatte på museet ikke været vante til. Vi skal have lavet en strategi, så der vil gå lang tid, inden almindelige mennesker kan se, at der er kommet en ny direktør," siger hun.

Mette Bjerrum Jensen, der betegner Ringkøbing-Skjern Museum som en velsmurt forretning, har ideer til, gjort sig tanker om og kan se mange muligheder og potentialer i museet.

"Alle 55 ansatte brænder for museet - og planen skal laves i samarbejde med dem," understreger den nye, 43-årige, direktør.

Vestjyllands Moesgaard

Mette Bjerrum Jensen ser blandt andet potentialer i Bork Vikingehavn.

"Den skal videreudvikles, og det kunne være fedt og sjovt, hvis det blev Vestjyllands Moesgaard," siger hun og smiler.

Et andet eksempel er Kaj Munks historie, som hun betegner som den vigtigste i hele kommunen.

"Den handler om, hvordan man som menneske træffer nogle svære valg og nogle gange med et mod, så man ofrer sit liv. Det er store moralske spørgsmål og emner, som vi mennesker tumler med hele tiden. Men vi skal have en ramme at diskutere det i," siger hun.

Hun ser også gerne, at de 70.000 årlige gæster ved Lyngvig Fyr guides hen til andre af museets afdelinger, ligesom besøgstallet på Abelines Gaard, som hun kalder en vestjysk perle, øges fra de nuværende cirka 10.000 til 20.000-25.000.

Bosætning

Den nye museumsdirektør, der er gift med Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuserne, ønsker også at give skoletjenesten et boost. Vi skal give børnene den historie, de kommer fra - så de kender den, når de har fået uddannelse og kommer tilbage," siger Mette Bjerrum Jensen og tilføjer:

"Vi ved, at hvis børn har været på lejrskole på Bornholm, så kommer de også tilbage på ferie."

Og hun vil gerne gøre det endnu sjovere at være frivillig hos Ringkøbing-Skjern Museum, der har 425 frivillige samt 55 ansatte og 125 sæsonansatte, 13 besøgssteder og 70 bygninger.

Udvikle og bestemme

Mette Bjerrum Jensen er uddannet arkæolog. Hun kom fra et job som leder af og idé-kvinde til Tirpitz, Vardemuseernes og Varde Kommunes fyrtårn tegnet af den verdensberømte, BIG Bjarne Ingels Group og et tilløbsstykke med flere end 300.000 besøgende det første år. Godt en halv gang så mange som på alle Ringkøbing-Skjern Museums afdelinger.

Hun kunne godt have fortsat sit arbejdsliv på Tirpitz, men:

"Personligt kan jeg godt lide at udvikle og bestemme, hvilken retning et museum skal gå - og at gøre det sjovt at gå på museum. Ringkøbing-Skjern Museum er spændende, for det har et stort besøgspotentiale, siger hun og tilføjer:

"Og så var jeg heldig, at Kim Clausen gik på pension - jeg var klar, og museet var klar."

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify