Vestjylland

KD: Hvorfor skal leverandørerne kende prisen på forhånd?

Kristian Andersen rejste en principiel debat ved tirsdagens byrådsmøde.

Er det hensigtsmæssigt, at kommunens leverandører på forhånd kan se i kommunens budgetter, hvor meget der er afsat til forskellige projekter.

Sådan lød spørgsmålet fra Kristian Andersen, gruppeformand for Kristendemokraterne, ved tirsdagens byrådsmøde.

Anledningen var, at kommunen er på vej til at anskaffe to pavilloner, der skal løse et pladsproblem på Skjernåskolen. Til formålet er der afsat 4,3 millioner kroner i budgettet.

Et generelt problem

"Det her er ikke møntet på, om der skal udvides med på plads Skjernåskolen - det er jeg fuldstændig enig i, at der skal - men jeg synes, vi har et generelt problem i forhold til den måde, vi budgetterer på og frigiver midler på," sagde Kristian Andersen og uddybede sin pointe:

"Jeg synes, det er et problem, at når vi skal ud og købe pavilloner, så er det kendt på forhånd, at rammen er 4,3 millioner. Det er i hvert fald noget anderledes, end det man gør uden for det kommunale. Jeg synes, man i en situation som denne her bør sige, at der er behov for 250 m2 til et undervisningslokale med de ting, der nu skal være der, og så er der brug for 180 m2 til et forberedelseslokale, og så må man indhente tre tilbud på det og finde ud af, hvad det koster," sagde han.

"Jeg synes desværre gennem årene, at der er for mange af de ting, vi får lavet, der rammer alt for tæt på de beløb, vi har afsat. Det er ikke en kritik af nogen, men jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne tage det op på et tidspunkt for at se på, om vi kan gøre det her på en lidt mere konkurrenceudsættende måde, så vi får det for den enkelte krone, vi kan få," sagde han.

Svært at lave om

Borgmester Hans Østergaard (V) konstaterede i sit svar, at det ikke er helt nemt at lave om på i et offentligt system som det kommunale.

"Det, der er i en sag som denne her, er, at beløbet fremkommer, når vi i august lægger budgettet for 2019, og inden for det offentlige skal der være offentlighed i systemet, så vi kan ikke bare skjule, hvad vi fx har afsat til pavilloner på Skjernåskolen," sagde Hans Østergaard og tilføjede, at de 4,3 millioner kroner, som er afsat til projektet, ikke nødvendigvis bliver prisen.

"Det er også sket ved udbud, at der er ting, der er blevet billigere end det, der har været afsat," sagde han.

LÆS OGSÅ: Borgmester varslede køkkenet om afbud

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify