Vestjylland

KD står til markant fremgang i ny måling

Kristian Andersen er begejstret for ny måling, som spår KD det bedste valg i flere år.

En spritny meningsmåling fra Voxmeter viser, at Kristendemokraterne (KD) står til en overraskende og ganske markant fremgang ved det kommende folketingsvalg.

Målingen viser, at KD står til 1,2 procent af stemmerne mod 0,8 procent ved den seneste måling. 

Det er den bedste måling for KD siden 2015, og målingen giver KD's folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern Kredsen, Kristian Andersen, blod på tanden. 

"Der er flere ting, der er ændret i forhold til valget for fire år siden, som gør, at vi har en væsentlig større chance for at trække et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds. Når vi samtidig går frem på landsplan, så får vi selvfølgelig endnu mere tro på, at det kan lykkes," siger Kristian Andersen i et interview med vestnyt.dk. 

Hvis KD skal komme i folketinget ved at få et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds, kræver det cirka 18.000 stemmer. 

Når Kristian Andersen tror på, at det kan lykkes ved det kommende valg, selv om partiet var langt fra ved det seneste folketingsvalg, skyldes det blandt andet, at partiet gik markant frem ved det seneste kommunalvalg i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor partiet fik ikke færre end 6 pladser ud af 29. 

Dertil kommer, at Venstres lokale folketingsmedlem Esben Lunde Larsen har valgt ikke at genopstille. Det betyder, at Esben Lundes flere end 10.000 stemmer er i spil ved det kommende valg. 

LÆS OGSÅ: DR-redaktør: Kristian Andersen har en realistisk chance for at blive valgt

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify