Vestjylland

Handelsrådschef skal assistere handelslivet

Ringkøbing Fjord Handelsråd ansætter for første gang en handelsrådschef; det bliver på deltid.

Ringkøbing Fjord Erhvervsråd har en, Ringkøbing Fjord Turisme har en - og den 1. marts ansætter Ringkøbing Fjord Handelsrråd også for første gang en chef, dog kun på halv tid.

"Det er, hvad der er råd til", fortæller Bent Brodersen, formand for Ringkøbing Fjord Handelsråd.

Mange henvendelser

Han var lidt betænkelig ved, om 18,5 timer om ugen var nok til at tiltrække de rigtige ansøgere. Men det frygter han ikke længere efter, at flere end ti personer har ringet og forhørt sig om jobbet.

"Nogle var selvstændige, nogle har en konsulentvirksomhed, detailhandlere, nogle ville gå ned i tid på og have det som et nyt job, fordi de synes, det er et fedt job", siger Bent Brodersen.

Løfter detailhandelen

Han tror, at der ligger et godt og kvalificeret ansøgerfelt, når fristen for at søge jobbet udløber den 15. januar.

Bent Brodersen glæder sig over, at handelsrådet endelig får ansat en handelsrådschef, for det vil give et løft for detailhandelen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

"Bestyrelsen består af frivillige, som har taget sig af mindre opgaver, og det er ikke nok, hvis vi skal drive detailhandel", siger han.

Han understreger, at handelen har stor betydning i kommunen, men det har altid været overset, fordi ingen har fokuseret på det. Og det skal den nye handelsrådschef være med til at ændre på.

Fælles-tiltag

Handelsrådschefen får blandt andet til opgave at arrangere fælles kurser i salg og service, være i dialog med direktørerne i erhvervs- og turismerådene og kordinere med handelsforeningerne i kommunen.

"Chefen skal ikke blandet sig i, hvad de enkelte handelsforeninger laver, men man kunne for eksempel lave et elektronisk gavekort, der gjaldt i alle byer", siger Bent Brodersen.

 

   

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify