Vestjylland

Derfor stemmer kroejeren på Kristian Pihl

Frode Hansen, indehaver af Rindsholm Kro og Danske Soldaters Mindelund, er ikke i tvivl om, hvor han skal sætte sit kryds.

Lidt uden for Viborg ligger Rindsholm Kro.

Kroen blev opført som en færgekro helt tilbage i 1315, da Erik Menved var konge af Danmark.

Siden 1989 har Hanne og Frode Hansen været værtspar på kroen.

Frode Hansen er krigsveteran, og han er ligesom sin hustru et menneske med en stor forkærlighed for det danske forsvar og de mange danske soldater, som gør tjeneste for deres fædreland.

I 2004 grundlagde parret derfor Danske soldaters mindelund, som ligger i kroens store have ud mod Århusvej.

Mindelunden blev oprindelig opført til minde om et slag, som fandt sted ved netop Rindsholm Kro i 1849.

Her afværgede danske dragoner et preussisk angreb på Viborg.

Siden er mindelunden blevet udvidet til også at omfatte de flere end 100.000 danske soldater, der har gjort tjeneste forskellige steder i verden.

Nær kvalt ved fødslen

Frode Hansen fortæller, at idéen om at opføre en mindelund for de danske soldater nær var blevet kvalt ved fødslen.

”Danmarks Naturfredningsforening syntes ikke, at der skulle være en mindelund i Rindsholm, men så tog jeg fat i Kristian Pihl Lorentzen, som kiggede på sagen, og så var den ikke længere,” fortæller han.

Blandt andet derfor anbefaler man på kroen og i mindelunden, at man stemmer på Kristian Pihl ved folketingsvalget onsdag den 5. juni.

”Hver eneste gang, vi har haft problemer med offentlige instanser, har han hjulpet os. Han hjalp os også, da man nægtede os at få opført et officielt skilt oppe på vejen. Det havde vi søgt om, og vi fik et pænt brev tilbage, hvor der stod, at mindelunden ikke var vigtig nok til, at man kunne sætte et officielt skilt op. Vi var ærlig talt dybt rystede over, at en mindelund for danske soldater ikke var vigtig nok til, at man kunne skilte. Det fik Kristian Pihl til at tage en snak med trafikministeren, og nogle dage efter fik vi et nyt brev, hvor der stod, at man havde revurderet sagen, og at skiltet ville blive sat op,” fortæller Frode Hansen.

Kristian Pihl er også en flittig deltager ved begivenheder i mindelunden, og for to år siden var det Kristian Pihl, der afslørede en mindesten, som blev opført til minde om de soldater, der ender med at tage deres eget liv efter at have været udsendt i krigstjeneste for Danmark.

”Det med de udsendte soldater ligger ham meget på hjerte. Han er selv major, så han ved, hvad han har med at gøre. Både Hanne og jeg betragter ham som en nær ven af både os og Danske soldaters mindelund,” siger Frode Hansen.

Turen går til Hvide Sande

Kristian Pihl glæder sig over opbakningen fra Hanne og Frode Hansen.

”Mindelunden betyder meget for mig. Jeg har selv mange soldaterkammerater, som enten er faldet eller blevet skadet i krig. Derfor glæder jeg mig også over, at det lykkedes mig at få 2 millioner afsat på finansloven for 2019 til en fremtidssikring af kroen. Det betyder, at staten går ind og bidrager til, at man kan køre stedet videre, når Hanne og Frode ikke er værter længere. Det er det sted i Jylland, hvor de danske soldater har mulighed for at samles, og det er et sted, som betyder meget for mange soldater og deres pårørende – det skal vi værne om,” siger Kristian Pihl.

Han fortæller, at han for tiden er i fuld gang med at føre valgkamp.

På tirsdag – dagen før valget – går turen blandt andet til Hvide Sande, hvor han tager en tur forbi havnen.

”Det gør jeg for at sætte fokus på rute 15 mellem Herning og Ringkøbing, som skal opgraderes til en tresporet vej, hvor man må køre 100 kilometer i timen. Den bliver gennemført, hvis Venstre genvinder magten, og jeg synes, det er et uhyre vigtigt projekt. Jeg ser vejen som en livsnerve for området,” siger Kristian Pihl.

Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005, og han er opstillet for Venstre i Vestjyllands Storkreds.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify