Vestjylland

Fredagens korte nyheder fra Ringkøbing-Skjern

Bliv opdateret på dagens vigtigste nyheder fra Ringkøbing-Skjern på to minutter.

Butik har lavet speciel afdeling

Arbejdsbukser eller fritidsbukser, der strammer. Det bryder de færreste sig om. Men det har Hvide Sande-butik fået en løsning på med nyt tøjmærke.

LÆS MERE: Avance forventer sig meget af nyt tøjmærke

Flere hundrede tusinde kroner i tilskud

Borgere og erhvervslivet bliver involveret, før der skal laves udviklingsplaner for havne-område i Hvide Sande samt i Søndervig.

LÆS MERE: Realdania støtter udvikling i Hvide Sande og Søndervig

Røde Kro er en gave fra beboeren

Søstrene Anna og Johanne boede hele deres liv på gården Røde Kro. Anna døde som 88-årige og Johanne blev 93. Hun var den længstlevende af de to søskende og forærede gården til Velling Sogn.

LÆS MERE: Røde Kro - et lokalt egnsmuseum

De seks personer om bord på den polske fiskekutter, der fredag formiddag kom i havsnød vest for Hvide Sande, gik senere i den gummibåd, som et hollandsk handelsskib havde smidt ud til fiskerne. Den polske kutter begyndte af ukendt årsager at tage vand i så store mængder, at pumperne ikke kunne følge med. Kutteren hældte kraftigt, men holdt sig flydende og var midt på eftermiddagen ved at blive slæbt til Hvide Sande. To redningsbåde fra stationen i Hvide Sande og en redningshelikopter deltog også i rednings-arbejdet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Søren Gade (V) har fået sit ønske opfyldt, han er nemlig blevet medlem af Europa-Parlamentets fiskeriudvalg. Desuden blev han også medlem af transport- og turismeudvalget og sidder i Renew Europe Gruppen, skriver Fiskeritidende på sin hjemmeside. Søren Gade fik flere end 200.000 stemmer ved det nylige valg til Europa-parlementet.

Erhvervsnyt

Virksomheden Bräuner FMCG IVS i Ringkøbing er blevet omregistreret fra et iværksætterselskab til et Anpartsselskab. Nyt navn er Bräuner FMCG ApS. 

Jørgen Overby Hansen er fratrådt direktionen for virksomheden Overby Transport ApS i Ringkøbing.

Skifteretten i Herning har vedtaget likvidation over Poul Blik's Eftf., Tarm ApS i Tarm. Ann Schrøder er fratrådt firmaets direktion.
Nyt fra politiet
Intet at berette

Navnenyt

Danmarks Fiskeriforenings har i dag, fredag, besluttet, at den 50-årige Kenn Skau Fischer - fiskeriforeningens underdirektør for Kommunikation og Politik - bliver ny administrerende direktør for Danmarks Fiskeriforening. Det sker fra den 1. november i år, når den nuværende direktør, Niels Wichmann, stopper. Kenn Skau Fischer er uddannet cand. polit. og har arbejdet med især EU's fælles fiskeripolitik siden 2000. Han blev ansat i Danmarks Fiskeriforening i 2011. I valget af ny administrende direktør har Fiskeriforeningen har samarbejdet med et rekrutteringsfirma, skriver Fiskeritidende på sin hjemmeside.

Grethe Jørgensen, Skjern, er død, 74 år.

Arla Dransfeldt, Skjern er død, 82 år.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify