Vestjylland

Fredagens korte nyheder fra Ringkøbing-Skjern

Bliv opdateret på dagens vigtigste nyheder fra Ringkøbing-Skjern på to minutter.

Et læge- og sundhedshus i Vorgod-Barde nåede fredag middag et stort skridt videre, da regeringen gav tæt på 6,4 millioner kroner – det ansøgte beløb - til formålet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet. Der blev uddelt i alt 209,5 millioner kroner til 38 projekter over hele landet. Pengene er en del af regeringen og Dansk Folkepartis aftale om sundhedsreformen, der har til formål at gøre patienters vej til behandling lettere og kortere.

 

Ansat har arbejdsgiver med i læseklinik

Psykoterapeut i Højmark benytter læsehunde i sin behandling. Hundene Hùni og Simba skiftes til at komme med på arbejde i Vinthers Læseklinik. Som læsehunde lægger de krop til kram og øre til børnenes højtlæsning. Bente Vinther lægger stemme til, at hundene tænker højt undervejs.

LÆS OGSÅ: Kroppen gemmer vores følelser

 

Erhvervsnyt

Niels Ove Henriksen er fratrådt bestyrelsen for Videbæk Elnet A/S. Aleks Ulrik Olesen er tiltrådt bestyrelsen. 

Niels Ove Henriksen er fratrådt bestyrelsen for Videbæk Vand A/S. Aleks Ulrik Olesen er tiltrådt bestyrelsen. 

Niels Ove Henriksen er fratrådt bestyrelsen for Videbæk Energiforsyning A/S. Aleks Ulrik Olesen er tiltrådt bestyrelsen. 

Niels Ove Henriksen er fratrådt bestyrelsen for Videbæk Varme A/S. Aleks Ulrik Olesen er tiltrådt bestyrelsen. 

I. B. Byg og Renovering IVS i Skjern er omregistreret fra iværksætterselskab til anpartsselskab. Det nye navn er I. B. Byg og Renovering ApS.

 

Nyt fra politiet

Der blev stjålet værktøj for cirka 20.000 kroner fra en håndværkerbil på Skolevej i Ringkøbing fra tirsdag eftermiddag til torsdag morgen. Noget af værktøjet var blandt det værktøj, som politiet efter et tip torsdag morgen fandt gemt under en presenning i hundeskoven i Husby. Politiet lå på lur og anholdt to litauiske mænd på 22 og 23 år, da de dukkede op med nye tyvekoster. De to mænd blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet i fire uger.

Der blev stjålet et mindre beløb i kontanter under et indbrud hos Garant Gardiner på Nykærsvej i Skjern fra onsdag aften til torsdag morgen. Tyven er kommet ind ved at bryde et vindue op.

Røde Kors på Bredgade i Skjern fik ikke noget stjålet under et indbrud begået fra onsdag aften til torsdag morgen. Tyven skaffede sig adgang ved at bryde et vindue op.

Kirkens Korshær på Bredgade i Skjern fik stjålet et mindre beløb i kontanter. Også her brød tyven et vindue op. Tyveriet skete fra onsdag aften til torsdag morgen.

Der blev ikke stjålet noget under et indbrud hos et tømrerfirma på Nykærsvej i Skjern. Indbruddet fandt sted fra tirsdag aften til torsdag morgen, og tyven kom ind ved at bryde et vindue op.

Radio Ådalen på Finderupsvej i Skjern var fredag klokken 2.30 udsat for indbrud. Der blev ikke stjålet noget.

En 16-årig knallert-kører fra Kloster måtte en tur på sygehuset, da han torsdag klokken 15.15 blev kørt ned af en bilist. Bilisten kørte på Herningvej i østlig retning. Da han skulle svinge til højre ad Østerdige, overså han imidlertid knallertkøreren, der kørte i samme retning, og påkørte ham. Bilisten er en 71-årig mand fra Ringkøbing.

To udhuse på Midtbyvej i Nørre Bork brændte ned, da der torsdag klokken 18 udbrød brand i husene. Midt- og Vestjyllands Politi kender ikke årsagen til branden, men ifølge vagthavende tyder det ikke på noget kriminelt.

En 19-årig mand fra Hemmet-området blev fredag klokken 2.10 anholdt på Tværgade i Skjern, fordi han var påvirket af såvel spiritus som narko.

 

Navnenyt

Henry Lind, Hemmet, er død.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify