Vestjylland

Fredagens korte nyheder fra Ringkøbing-Skjern

Bliv opdateret på fredagens vigtigste nyheder fra Ringkøbing-Skjern på to minutter.

Hotel-direktør tøvede ikke med at sige ja

"Jeg har et godt tilbud til dig". Nej, det var ikke Lars Larsen fra Jysk, som Brian Madsen, direktør på Hotel Fjordgården blev kontaktet af. Men tilbuddet var både godt og et skulderklap til hotellets køkken. 

LÆS MERE: Hotel Fjordgården er kommet i eksklusivt gourmet-selskab

Peter Viskinde indtager Lyngvig Fyr

Da han gav koncert i Hvide Sande Sportsfiskercenter og udstillede malerier i Kunst under Slusen, fik han øje på Lyngvig Fyr. Der kunne han godt tænke sig at spille. Det ønske får han opfyldt, og 50 interesserede får mulighed for at høre ham give koncert i Lyngvig Fyr.

LÆS MERE: Peter Viskinde viser malerier og giver koncert i Lyngvig Fyr

Frustreret formand

Jesper Juul Larsen, formand for Sydvestjysk Fiskeriforening, havde ikke meget positivt at sige på dagens generalforsamling i fiskeriforeningen.

LÆS MERE: Sæler æder for milliarder og vindmølleparker placeres i fiskevand

Stauning Whisky er blevet hædret endnu engang. Det skete til World Whiskies Awards 2019 i London torsdag aften, da firmaet blevet kåret som verdens bedste indenfor "New Make", fremgår det af Stauning Whiskys facebook-side. "New Make" er destillatet, der efter lagring i mindst tre år kan betegnes som whisky.

Havvindmølleparkerne, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, ventes først at stå klar i 2023, skriver Ritzau. I december afgjorde Energiklagenævnet, at der skal laves et tillæg til den oprindelige miljøvurdering. Det vurderer Michael Simmelsgaard, landechef i Vattenfall Danmark, udsætter projektet i tre år - nemlig den tid det til tage at få lavet yderligere miljøvurdering samt aflyse og genoptage udbud med de leverandører, der blandt andet leverer fundamenter og kabler.

Erhvervsnyt

Skifteretten i Herning har afsagt konkursdekret over selskabet SW2019 A/S i Skjern. Bo Guldhammer, formand Carsten Lauridsen og Susanne Holm Lauridsen er fratrådt bestyrelsen. 

Den fremsendte anmodning til Skifteretten i Herning om opløsning af selskabet Egeris Vind IVS er tilbagetaget. Niels Christian Andersen og Tina Lehmann er tiltrådt direktionen.

Lars Birkkjær Nielsen har stiftet BNI Industries IVS i Videbæk og tiltrådt direktionen. Selskabets formål er at yde håndværks-ydelser og dermed beslægtet virksomhed.

Lars Birkkjær Nielsen har stiftet selskabet BNI Innovation IVS i Videbæk og tiltrådt direktionen. Selskabets formål er udviklings-aktiviteter inden for metalindustrien og dermed beslægtet virksomhed.

LBN Holding 2002 ApS har stiftet selskabet BNI Trading IVS i Videbæk. Direktionen består af Lars Birkkjær Nielsen. Selskabets formål er handel med produkter, der anvendes inden for metalindustrien og hermed beslægtet virksomhed.

Nyt fra politiet

Det gik galt, da en 49-årig bilist fra lokalområdet torsdag ville overhale to lastbiler med trailer på Ringkøbingvej i Dejbjerg. Bilisten kørte i sydlig retning, men han var ikke opmærksom på, at den forreste lastbil, ført af en 50-årig mand fra lokal-området, svingede til venstre ind mod Nato-depotet. Han endte med at køre op i traileren, der blev skubbet i grøften. Tre personer i personbilen kom på skadestuen i Herning, men er ifølge vagthavende ved Ringkøbing Politi uskadte.

En 26-årig bilist fra lokalområdet blev anholdt fredag klokken 00.55 på Søndervig Landevej mistænkt for at være påvirket af cannabil og amfetamin. Han fik derfor taget en blodprøve.

Politiet har nu identificeret den mand, som blev fundet druknet i Stauning Havn den 22. marts. Det drejer sig om en 49-årig iraner, der boede i Stauning og kom til landet i 2011. Politiet har oplyst, at manden ikke er død som følge af noget kriminelt.

Navnenyt

Mai-Britt og Claus Pihl bliver nyt forstanderpar på Efterskolen Solgården fra den 1. august i år, skriver skolen i en pressemeddelelse. Claus Pihl er 46 år og gift med Mai-Britt. Parret har fire børn, den yngste hjemmeboende. Parret har været ansat i Luthersk Mission som lederpar for Den Danske Skole i Iringa i Tanzania. Desuden har Claus Pihl været lærer på en efterskole og senest leder på en nystartet og de seneste år arbejdet i udskolingen på Holstebro Kristne Friskole. Mai-Britt Pihl er uddannet sygeplejerske og ansat på Vestjysk Øjenklinik i Tarm. Det job fortsætter hun med på deltid sammen med en deltids-stilling på Efterskolen Solgården. Parret afløser Kristian Andersen, der har været forstander på skolen i 20 år.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify