Vestjylland

Politisk udvalg kigger belgisk by over skulderen

Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervs- og vækstudvalg tager på to dages studietur til Leuven og Bruxelles.

Klima, turisme og landdistriktsudvikling står på dagsordenen, når medlemmerne af erhvervs- og vækstudvalg i Ringkøbing-Skjern Kommune i de kommende dage tager til Belgien.

Første stop er byen Leuven, der sidste år modtog EU's Green Leaf-pris og tilhørende godt 560.000 kroner. En pris, som Ringkøbing-Skjern Kommune, der har som mål at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi, lægger billet ind på i år.

Udvalgsmedlemmerne skal blandt andet høre om klima, bæredygtighed, mobilitet, landbrug og forbrug – og hvordan byen har brugt Green Leaf-prisen til nye miljø- og klimatiltag.

Desuden skal de besøge et produktions-firma, der under Industri 4.0-paraplyen inddrager universitetsforskning og symposier med det formål at støtte produktions-industrien internationalt – i lighed med, at Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder på et samarbejde med Aarhus Universitet, et 4.0-laboratorium, der skal understøtte innovationen i industrivirksomheder i kommune, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Medlemmerne skal blandt andet også mødes med det europæiske netværk af regionale aktører for bæredygtig og konkurrencedygtig turisme, NECSTour, til en snak om turisme og interessevaretagelse i EU, EU's landdistriktspolitik i et dansk perspektiv og EU's betydning for virksomheder og vækst er på programmet ved et besøg på den danske EU-repræsentation.

Foto: Erhvervs- og Vækstudvalget med borgmester Hans Østergaard, formand Søren Elbæk, Jørgen Rabjerg, Jens Erik Damgaard, Trine Ørskov, Jakob Agerbo og Iver Enevoldsen rejser senere i dag på studietur til Bruxelles.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify