Vestjylland

Jobmuligheder og håndbold i høj kurs hos eksilvestjyder

Ringkøbing-Skjern Kommune fandt flere pladser for at honorere den store efterspørgsel fra unge vestjyder i Aarhus.

Der gik blot et døgn, så var samtlige 220 pladser til pep-talk om praktikpladser og jobmuligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune – og kampen mellem Skjern Håndbold og Aarhus Håndbold – revet væk.

Derfor skaffede kommunen flere pladser, så i alt 330 unge vestjyder tirsdag den 19. november kan overvære Skjern-kampen i Aarhus.

Det er det største antal deltagere nogensinde til et kommunalt Klub Eksilvestjyde-arrangement, oplyser Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Biolog til Hvide Sande

Inden kampen trakteres de unge med tarteletter og et oplæg om, hvilke muligheder de har for ansættelse i en af virksomhederne i kommunen. Det er den tidligere eksilvestjyde Tanja Charlotte Krogh Sørensen (billedet) et godt bevis på, og hun fortæller om, hvordan hun endt studie i Aarhus er blevet biolog på landets største laksefarm i Hvide Sande.

En af genvejene til et godt job er en praktikplads, og derfor kommer Klub Eksilvestjyde-medlem Nicolaj Alstrup Jørgensen og holder et oplæg under overskriften "Fra bachelortanker til praktik i Polen", hvorefter Karina Skovsgaard Nielsen fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd fortæller om Danmarks Største Arbejdsplads, som Ringkøbing-Skjern Kommune kalder sig.

Praktik - hovedopgave

Der er også tid til networking og at få en snak med Karina Winkler, matchmaker i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd om muligheden for at få en praktikplads, lave semesterprojekt eller hovedopgave i en virksomhed inden for kommunegrænsen.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016, og tæller i dag godt 1.200 medlemmer.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify