Skjern-Tarm

Ugens korte nyheder fra Skjern-Tarm

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Skjern-Tarm på to minutter.

Du kan også deltage

Signe Simonsen cyklede i foråret de 400 kilometer fra Sild til Skagen for at planlægge den event, som hun selv har fået ideen til.

LÆS MERE: Event ved Vestkysten sætter fokus på plastikforurening

Visit Denmark har offentliggjort listen over, hvilke 300 attraktioner der var de mest besøgte steder. Flere attraktioner i Ringkøbing-Skjern Kommune med på listen. Bedst placeret er Lyngvig Fyr på plads nummer 81 med 71.936 besøgende; en tilbagegang på 3,2 procent i forhold til 2017.

De øvrige på listen er (tallet viser frem- eller tilbagegang i forhold til 2017)

Nr. 91 Bork Vikingehavn: 63.274 gæster. (-1,1 %)

Nr. 127 Wow Park 36.448 (+8,5 % – ny på listen i 2018)

Nr. 152 Fiskeriets Hus: 28.624 (+0,5 %)

Nr. 188 Fahl Kro: 19.027 (+9,7 %)

Nr. 204 Bundsbæk Mølle: 16.181 (-4,0 %)

Nr. 213 Ringkøbing Museum: 14.732 (-1,6 %)

Nr. 233 Abelines Gaard: 11.533 (+11,6 %)

Nr. 241 Kaj Munks Præstegård: 10.199 (+3,9%)

Attraktionerne i Region Midtjylland havde i alt 5,5 millioner besøgende.

Sandskulpturfestivalen i Søndervig figurerer ikke med på listen, selv om den tiltrækker op mod 140.000 gæster årligt. Det skyldes, at "arrangementer af tilbagevendende karakter" ikke er en attraktion ifølge attraktionslistens definitionsgrundlag, ligesom for eksempel Roskilde Festivalen heller ikke er det, oplyser Mette Dahl-Jensen, chefkonsulent i VisitDenmark.

Erhvervsnyt

Skifteretten i Herning har afsagt konkursdekret over Poul Blik's Eftf. Skjern ApS i Skjern. Ann Schrøder er fratrådt direktionen. 

Skifteretten i Herning har taget Hykkelbjerg Palmvig Invest ApS i Hoven, Tarm, under tvangsopløsning.

Skifteretten i Herning har opløst virksomheden Mani Invest ApS i Tarm ved erklæring. Thomas Vilsmark Olesen (adm. dir.) er fratrådt direktionen.

Nyt fra politiet

En 19-årig mand fra Skjern blev sigtet for spirituskørsel, da han lørdag klokken 01.05 blev standset på Vardevej i Skjern.

En 52-årig kvinde fra Lem måtte søndag en tur undersøgelse på skadestuen, da hun blev kørt ned af en tysk bilist. Kvinden cyklede på en dobbelt-rettet cykelsti på Oblingvej i Sønder Bork; den tyske bilist kørte over cykelstien og ramte kvinden. Uheldet skete klokken 13.59.

En 41-årig kvinde fra Skjern er sigtet over overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Fundet skete, da en patrulje søndag klokken 18.20 besøgte en adresse i Skjern, hvor de fandt en lille mængde hash.

Bil-ulykke skete tidligt i morges

Det er uvist, hvorfor en 28-årig mand i morges mistede herredømmet over sin varebil.

LÆS MERE: 28-årig mand er omkommet i soloulykke

Mand måtte en tur på sygehuset

En mand stak en bekendt med kniv, da han besøgte ham, og der opstod uenighed.

En 36-årig mandlig bilist fra Skjern viste sig at være påvirket af både cannabis og methamfetamin, da han blev standset af en patrulje på Klostervej i Skjern. Han blev sigtet for de ulovlige forhold.

Der var antagelig tale om selvantændelse, da der tirsdag klokken 00.21 udbrød brand i afdelingen med småt brændbart på genbrugspladsen på Vardevej i Tarm. Der skete ingen skade på bygningerne.

LÆS MERE: To mænd røg i totterne på hinanden

Omkring 50 bredbåndsskabe i flere af Skjerns gader er blevet udsat for hærværk. Skjern by er blevet udsat for hærværk. Den seneste måned er der således malet graffiti på skabene.

Politiet hentede tirsdag klokken 23.00 en 53-årig mand fra Vanløse på Grønningen i Skjern og kørte ham i detentionen. Manden var så beruset, at han reagerede voldsomt og havde svært ved at styre sig. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Politiet har frigivet navnet på den mand, som onsdag morgen mistede livet i en soloulykke på Ringkøbingvej i Dejbjerg, nord for Skjern. Det er den 28-årige Lars Jannick Jørgensen fra Jelling.

Der blev stjålet smykker og sølvtøj under et indbrud på Agervej i Borris. Tyven er antagelig kommet ind via en terrassedør. Indbruddet blev begået fra mandag den 5. til onsdag den 7. juli.

Også andre beboere på Agervej i Borris har haft indbrud i tidsrummet 16.-17. juli. Tyven har brudt et vindue op og stjålet smykker samt en macbook.

En kortholder med hævekort, nøglekort, sygesikringsbevis og 300 kroner blev stjålet fra en bolig på Valmuevej i Tarm. Tyveriet fandt sted mellem mandag og tirsdag, og tyven er kommet ind ad hoveddøren, der ikke var låst.

Det kommunale toilet på Engvej i Tarm har været udsat for hærværk i form af graffiti. På den ene dør er skrevet "karma" med sort maling og med rød maling lavet nogle kruseduller. På den anden dør er skrevet "woke" med sort maling.

Navnenyt

Karen Margrethe Vad Pinderup, Tarm, er død, 86 år.

Ingelise Frank Drejer, Tarm, er død, 85 år.

 

LÆS OGSÅ: Troels Trier udstiller og giver koncert

LÆS OGSÅ: Musikstykke bliver opført i Hvide Sande

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify