Skjern-Tarm

Ugens korte nyheder fra Skjern-Tarm

Bliv opdateret på ugens vigtigste nyheder fra Skjern-Tarm.

Tre firmaer nomineret til prisen som Årets Iværksætter

Bestyrelsen for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har fundet tre kandidater, der kan komme i betragtning som Årets Iværksætter 2019.

LÆS MERE: Erhvervsråd afslører Årets Iværksætter 28. marts

Aarhusiansk rigmand har afhændet sine aktier

Henrik Lind er ikke længere aktionær i Skjern Bank.

LÆS MERE: Storaktionær har solgt alle aktier

Rækker Mølle Hallen får alligevel lokaletilskud til den nye hal 2. Det besluttede et enigt byråd på tirsdagens møde. Rækker Mølle Hallen havde fået nej til lokaletilskud, fordi politikerne havde vedtaget et totalt stop for lokaletilskud. Men da vidste de ikke, at hallen i Rækker Mølle var så langt fremme, at arbejdet var sendt i licitation.

Erhvervsnyt

Flemming Heiberg Eriksen og Thomas Bukholt Nielsen har stiftet selskabet prokiosken.dk IVS i Skjern. Direktionen består af Flemming Heiberg Eriksen og Thomas Bukholt Nielsen. Selskabets formål er at drive virksomhed med handel og service, samt enhver i forbindelse hermed stående virksomhed. 

Solid Group A/S har stiftet selskabet Solid Wind Power Europe ApS i Skjern. Bestyrelsen består af Søren Christian Dahl, formand, samt Carsten Lauridsen og Carsten Thygesen. Direktionen består af Bjarne Ravndal Andreasen. Selskabets formål er salg af vedvarende energi-anlæg og dermed beslægtet virksomhed.

Selskabet V6 INVEST A/S i Skjern er trådt i likvidation. Jørgen Søndergaard Axelsen er fratrådt direktionen, og Jens Søndergaard Axelsen, formand Palle Serup og Kristian Skannerup er fratrådt bestyrelsen. Jørgen Søndergaard er tiltrådt som likvidator.

Selskabet MRTT INVEST ApS i Skjern likvideres. Jørgen Søndergaard Axelsen er tiltrådt som likvidator og fratrådt direktionen. 

Skifteretten i Herning har afsluttet konkursbehandlingen af Skjern-Tarm Køkkencenter ApS i Skjern, og virksomheden er opløst.

Skifteretten i Herning har afsluttet tvangsopløsningen af WPhomepage IVS i Hanning, og firmaet er opløst.

Formand Poul Hjulmand er fratrådt bestyrelsen for Ferrodan A/S i Skjern, og Søren Christian Dahl er nye formand. 

Nyt fra politiet

GPS-udstyr stjålet fra traktor

Antenner og computer til en værdi af cirka 200.000 kroner stjålet fra traktor i Faster.

LÆS MERE: Traktor ribbet for dyrt udstyr

Mand fundet død i havnen i Stauning Havn

Den mand, som fredag morgen blev fundet i Stauning Havn, har ifølge Midt- og Vestjyllands Politi ligget i vandet længe.

LÆS MERE: Retsmediciner undersøger død mand på Stauning Havn

LÆS MERE: Hvem var manden, der blev fundet død i Stauning Havn

LÆS MERE: Henvendelse fra en borger hjalp politiet

Ældre kvinde hjemsøgt af trick-tyve
En ældre kvinde på Anlægsvej i Skjern fik besøg af af en mørklødet kvinde, der gav hende en buket tulipaner. Det viste sig imidlertid kun at være et påskud for at komme ind i lejligheden.
En 32-årig mand fra lokalområdet blev tirsdag klokken 02.40 stoppet af en patrulje på Kildevej i Bølling. Det viste sig, at manden var påvirket af hash og var frakendt kørekortet.

Det lykkedes ikke de to tyve, der stjal PH-lamper fra en villa på Grønningen i Skjern, at få alle de stjålne lamper med sig; undervejs tabte de nemlig nogle af dem. Måske skyldes det, at nogle personer opdagede, hvad de to tyve havde gang i og satte efter dem. Det lykkedes dem at få registreringsnummeret på bilen. Vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man har en god formodning om, hvem de to tyve er; der er tale om gamle kendinge. Tyveriet skete onsdag klokken 9.45, og tyvene kom ind ved at bryde en terrassedør op.

Der skete heldigvis kun materiel skade, da en 63-årig tysk bilist tørnede ind i en bil, der skulle svinge til venstre. En 52-årig kvinde kom onsdag klokken 12.40 kørende ad Stauningvej mod øst og skulle svinge til venstre. Bag hende holdt der biler, som den tyske bilist overhalede. Tyskeren og den svingende bilist så ikke hinanden og endte med at køre sammen.

Ti udendørs PH-lamper i kobber blev torsdag klokken 01.15 stjålet fra Svinget i Skjern. En person ser tyveriet og ringer til politiet, men tyvene var forsvundet, da politiet ankom. Det fremgår af overvågningen, at der er tale om to mænd. Politiet skal nu have kigget nærmere på overvågningen, oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Indbrud i håndværkerbiler

Nu skete det igen, at værktøj blev stjålet fra håndværker. Denne gang drejer det sig om to biler på Baunvej i Lyne.

LÆS MERE: Håndværkerbiler ribbet for værktøj

En styringscomputer på en gyllevogn samt to gps på traktorer er stjålet fra onsdag aften til torsdag morgen på Fruergårdsvej i Videbæk. Det er tiende gang siden den 22. februar, at Midt- og Vestjyllands Politi har fået anmeldelse om gps- og andet udstyr fra landbrugsmaskiner i Skjern, Kibæk, Holstebro, Bording og Herning. De mange tyverier får nu politiet til at opfordre maskine-ejere til at overveje, hvordan de kan sikre udstyret. Det kan for eksempel ske med dna-mærkning, så fundne tyvekoster kan komme tilbage til ejeren, skilte med, at udstyret er mærket, skilte med kameraovervågning samt have alarmer på bygninger og udstyr, oplyser Mette Bundgaard, politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ung bilist kørte op på fortovet

23-årig bilist havde ikke styr over bilen.

LÆS MERE: Bil ramte fodgænger på fortovet i Tarm

En fladskærm, en pc og en playstation 4 blev stjålet ved et indbrud i en villa på Solvænget i Skjern. Tyveriet fandt sted i perioden søndag den 10. marts til fredag den 15. marts. Tyven skaffede sig adgang ved at underbore terrassedøren.

Pantflasker til en værdi af cirka 400 kroner blev torsdag den 14. marts stjålet fra Skjern Kulturcenter.

Navnenyt

På Ringkjøbing Landbobanks generalforsamling blev følgende ti mænd valgt til repræsentantskabet fremgår det af pengeinstituttets hjemmeside: Hejne Fomsgaard Andersen, Per Lykkegaard Christensen, Ole Kirkegård Erlandsen, Kim Jacobsen, Poul Søe Jeppesen, Poul Kjær Poulsgaard, Jørgen Kolle Sørensen, Thomas Sindberg Hansen, Kasper Lykke Kjeldsen og Lasse Vesterby.

Ringkjøbing Landbobank og Dagbladet Ringkøbing-Skjern uddelte vanen tro priser til Årets Gjæwe Vestjyde, og den hæder tilfaldt ifølge bankens hjemmeside: Bodil Stubkjær Jensen, Lønborg, Henrik Bjerg, Stadil, Nikolaj Rørbæk de Place, Rækker Mølle, Bodil Schmidt, Kloster, Niels Kornberg, Ringkøbing, og Hans Christian Vad, Herborg.

Den 27-årige journalist Kenneth Thygesen har modtaget Danske Sportsjournalisters pris, Steen Ankerdal-prisen, der gives til en talentfuld journalist under 30 år. Han fik blandt andet prisen for en unik føljeton om verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen, som han fik lov at følge i et år, skriver Jylland-Posten. Kenneth Thygesen er født og opvokset i Skjern og var i kommunikations-ansvarlig for Skjern Håndbold fra 2008-2015. Kenneth Thygesen, der er søn af Kari og Carsten Thygesen, blev uddannet journalist i 2017 og ansat på Jyllands-Posten i februar året efter.

Magda Elise Andersen, Skjern, er død.

Bjarne Bangbo Christensen, Skjern, er død.

Jens Laurids Nielsen, Skjern, er død.

LÆS MERE: Ny salon laver smarte negle og extension øjenvipper.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify