Skjern-Tarm

Allan Jørgensen tager opsigelsen som en udfordring

Den 24. januar får Allan Jørgensen beskeden om, at det er slut med hans job som udviklingschef i foreningen Skjern Håndbold.

Det kommer som en bombe for Allan Jørgensen, da formand for og direktør i foreningen Skjern Håndbold beder om et møde - og han får sin opsigelse. Hans første tanke er at finde en ny indtjening, så han kan opfylde datterens store drøm om at komme på efterskole.

En opsigelse ville nok trække tæppet væk under de fleste, men ikke Allan Jørgensen, selv om han er utrolig glad for jobbet.

"Jeg har en tyrkertro på, at der er en mening med alting. Nu lukkes den dør, og så er der en anden, der åbner sig. Fyringen har gjort mig stærkere, jeg har lært meget om mig selv," siger han og tilføjer:

"Og der er mennesker, der har det værre end mig. Jeg er ikke syg eller død, og det er børnene heller ikke."

Accept

Opsigelsen er ikke personlig. Foreningen Skjern Håndbold skal spare og nedlægger stillingen, opgaverne skal varetages af frivillige, oplyser Allan Jørgensen.

Han har den indstilling, at man ligeså godt kan acceptere det, man ikke kan gøre noget ved. Det hjælper hverken at blive gal eller bitter, for det får man ikke noget ud af.

To-tre uger før han bliver fyret, læser han bogen "Elsk det, der er".

"Den er eddermame god. Den handler om at være glad og taknemlig for det, der er – beslutningerne kommer til os," siger han.

Nyt arbejdsliv

Han ser muligheder i fyringen frem for begrænsninger. Han er faldet godt til i sin nye bolig efter skilsmissen i 2016 og er ikke presset hårdt økonomisk.

"Så måske er det nu, jeg skal have nye udfordringer, jeg har en god alder, 46 år. Og jeg har fem måneders opsigelse, så der er tid nok. Og Skjern Håndbold har et stort netværk og vil hjælpe mig," siger han.

Allan Jørgensens tilgang til sin fyring, vil nogle sikkert misunde ham.

"Det du leder efter, er det du ser. Hvis du vil se det positive i det her, så ser du det også," siger han.

Det vil han, og det gør han – i en sådan grad, at han ikke har skabt "uro" hos hverken børnene, Caroline på 14 år, Niklas på 10 eller kæresten, Marianne, der bor i Bramming.

Hans klub

Allan Jørgensen har været i Skjern Håndbold i 38 år – eller Skjern GF, som klubben hedder, da han som 8-årige begynder at spille håndbold og bliver træner som 12-årig – og siden talentchef på deltid og fra 2012 udviklingschef på fuld tid, hvilket vil sige 50-60 timer.

Han finder trænere og står for deres udvikling, tager sig af talentudvikling af unge og har samtaler med spillere og deres forældre, arrangerer håndboldskole, julecup, sponsorcykelløb, lægger kampplaner for blot at nævne nogle af opgaverne – og er fast træner for Skjern Håndbolds 2. divisions hold.

"Det har været syv fantastiske år. Jeg har fået lov at leve af min hobby, og alle de gode oplevelser og ildsjæle forsvinder ikke – dem har jeg resten af mit liv, siger Allan Jørgensen.

Bankuddannet

Han er vokset op i Skjern og uddannet bankassistent i Ringkøbing Bank, som han forlader i 1997 til fordel for en stilling som marketingsansvarlig i Skjern Bank. I 2012 får han drømmejobbet som udviklingschef i Skjern Håndbold – og siger samtidig farvel til to ugers ferie, pensionsopsparing og en god løn.

"Man kan ikke gøre alt op i penge. Som menneske fik jeg det bedre, jeg blev glad," siger Allan Jørgensen, der i årenes lød har været på utallige træner- og selvudviklingskurser.

Utrolig spændende

Nu er han spændt på at se, hvad fremtiden byder på at job.

"Det er da hammerspændende. Jeg har sådan en ro i maven, for den 1. maj, så ved jeg bare, hvad jeg skal," siger Allan Jørgensen og tilføjer, at han har heldigvis et stort netværk.

Det han skal arbejde med må meget gerne være inden for de områder, som han brænder for: mennesker, udvikling, coaching, ledelse, kommunikation, markedsføring, events og HR-opgaver. Han stortrives med at arbejde med mennesker og med udvikling.

"Men jeg er ikke for fin til noget. Jeg kan både gøre rent og vende oste, indtil jeg finder det rigtige," siger han og smiler.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify