Skjern-Tarm

Hun er mejeribestyrer, frivillig, formand og underviser

Blæksprutte er den mest dækkende betegnelse, når man skal beskrive Tove Lauritsen med ét ord.

Tove Lauritsen er mejeribestyrer på Mejeriet, kulturhuset i Tarm. Den muntre titel dækker over jobbet som frivillig, daglig leder for huset og de 50-60 frivillige, som er tilknyttet huset og tager sig af alt fra kagebagning, uddeling af foldere til renovering af huset.

"Jeg plejer at sige, at den eneste, der er lønnet, er rengøringsdamen," fortæller den 63-årig mejeribestyrer og smiler.

Student og gift

Hun blev gift samme år, som hun blev student – i 1975, lige inden parret i en periode flyttede til Sverige.

Tove Lauritsen tog en lærer-uddannelse i en tid, da jobbene ikke hang på træerne, så hun vikarierede på forskellige skoler, indtil hun valgte at blive hjemmegående i 13 år for at passe deres fire drenge, mens hendes mand, Kaj Lauritsen, drev virksomheden Vestjysk Mejeriservice, det senere PTI. Hun fik job på Aadum Skole i 1999.

"Jeg nåede at have en klasse fra start til slut," fortæller hun.

I 2006 sagde Tove Lauritsen sit faste job på skolen i Aadum op.

"Jeg havde ikke nået at "gøre noget vildt", inden jeg blev gift," fortæller hun, griner og tilføjer, at hun tog billedkunst på HF i 1990'erne.

Tegning og maleri

Tove Lauritsen ville gerne lære at tegne og male og tog et 16 ugers kursus på Kunst- & Design-skolen i Aarhus samt flere dagkurser i maleri på Aarhus Kunstakademi og i Silkeborg.

Derefter stod hun over for valget at blive lærer igen eller finde på noget andet. Hun valgte det sidste og fik ideen til at etablere billedskolen Tryllestaven, som efter et par år også fik oprettet et dramahold.

I dag foregår undervisningen i billedkunst og drama i Musikskolen Ringkøbing-Skjern. Men Tove Lauritsen har ikke sluppet sit "barn", hun er ansat i Musikskolen 12 timer om ugen og underviser i billedkunst og har en uges sommerbilledskole for børn i begyndelsen af ferien.

Hun maler også selv og laver keramik.

Formand og frivillige

Hun startede sammen med en bestyrelse også Foreningen Tryllestaven, som tilbyder undervisning i kreative fag. Tove Lauritsen er hun formand for Tryllestaven, sidder i Mejeriets aktivitetsudvalg, der arrangerer koncerter, foredrag og andre aktiviteter – og i byggeudvalget.

"Der er lidt mere arbejde nu på grund af ombygningen – jeg var også med ude at vælge fliser," fortæller hun og smiler.

Det overordnede og økonomiske ansvar klarer bestyrelsen for Den selvejende institution Mejeriet. Tove Lauritsen, og Bente Vyff Petersen er til gengæld de to, der søger fonde om penge.

Gennem Tryllestaven er hun også med i Kulturspirerne, der består af seks forskellige kulturinstitutioner, som tager ud i ni børnehaver for at give pædagogerne "en indsprøjtning med nye ideer". 

Gør en forskel

Tove Lauritsen smiler på spørgsmålet om, hvad hun får ud af sin frivillige indsats, men svaret falder prompte.

"Jeg får tiden til at gå med noget, hvor jeg er med til at skabe noget til glæde for mange. Jeg får mange nye venner og bekendte, mange gode oplevelser og er med til at skabe liv i byen," siger hun og tilføjer:

"Jeg oplever, at jeg sammen med andre er med til at gøre en forskel."

LÆS OGSÅ: Mejeriet i Tarm bygger om for cirka to millioner kroner

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify