Skjern-Tarm

Tove droppede landbruget og gik i voksenlære

Hvad gør man, når weekend-arbejde er svært at forene med tre børn, og ryggen samtidig slår knuder. Tove Andreasen skiftede spor.

Tove Andreasen har flyttet legetøjstraktorer og mini-modeller af rigtige traktorer og landbrugsredskaber fra førstesalen og ned i stue-etagen, hvor hun laver en udstilling til venstre for indgangen til Skjern Maskinforretnings butik.

Det er fagprøven, hun er ved at forberede. Den 40-årige Tove Andreasen er nemlig i voksenlære i maskinforretningen – i butik og på lager.

Udstillingen, den skal være færdig inden i morgen, fredag, når firmaet holder åbent hus indtil klokken 20.

Rygproblemer

Hun kan godt lide dyr og tog en uddannelse som landmand og forlod Lægaard Landbrugsskole som driftsleder i 2001. De seneste otte år i branchen var hun i farestalden hos Ole Kjær i Ølstrup – ikke som driftsleder, men fodermester.

"Jeg ville ikke have det ansvar og de timer, der følger med jobbet som driftsleder," forklarer hun.

De mange og skæve løft i grisestalden sled på ryggen. Hun havde svært ved at gå, når hun kom hjem, og lægen foreslog hende at finde noget andet.

Tid til børnene

Samtidig ønskede hun at holde fri i weekenden og på helligdage – og dermed få mere tid til børnene, Ida, Jakob og Jeppe, der i dag er henholdsvis 13, 10 og 4 år.

"Nu har vi alle weekender og helligdage sammen, for her har vi lukket alle helligdage og i weekenderne," siger hun og smiler.

Tilfældighed

Tove Andreasen stoppede hos svineavleren i april 2017 uden at have et andet job. Men en måned senere begyndte hun i voksenlære hos Skjern Maskinforretning.

"Det var tilfældigt, at det blev handelsassistent. Jeg så opslaget, og så ringede jeg til Kaj (Kaj D. Pedersen, medindehaver, red.) og spurgte, om de kunne tænke sig at få en voksen ind," siger hun.

Og det har hun bestemt ikke fortrudt.

"Det er skønt at være i voksenlære – og en god ting, at man kan det. Tiden går hurtigt og til november står jeg med en ny uddannelse. Og jeg har aldrig ondt i ryggen mere og hoster heller aldrig," siger hun.

Fortsætter

Tove Andreasen, der bor i Højmark, har fået besked om, at hun kan fortsætte i firmaet efter endt uddannelse. Det er hun glad for, for hun trives i firmaet og branchen.

"Jeg kan bedst lide mandeverdenen, for jargonen er bedre end på en kvindearbejdsplads, der er for meget sladder," siger hun.

Tove Andreasen passer butik, hvor hun sælger alt det en landmand har brug for – undtagen maskiner – og hun finder reservedele til landmænd og folkene på værkstedet.

"Det er en spændende og varieret hverdag. Man ved ikke, hvem der ringer, og hvad de har brug for – og har man brug for hjælp, går man aldrig forgæves. Vi er gode til at hjælpe hinanden, det er et godt sted at være," siger hun og tilføjer, at temperamenterne godt kan koge lidt over, når der er travlt.

Landbruget nej tak

Tove Andreasen ved med sikkerhed, at hverken hun eller hendes mand, Ole Andreasen, kommer tilbage til landbruget. Han er også uddannet landmand og har arbejdet med køer, men har de seneste ti år arbejdet som smed på VM i Tarm.

"Men vi har dyrene derhjemme, som vi passer," siger hun.

En "besætning" bestående af 4 heste, 7 geder, 30 høns, 2 hunde og 2 katte.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify