Skjern-Tarm

Ny præst foretrækker landsogne

Den nye præst Simon Høgsbro Larsen holder indsættelses-prædiken i Sønder Bork, Nørre Bork og Lyne kirker søndag den 24. marts.

"Jeg skal lige tage nogle boller ud af ovnen. Lige et øjeblik," siger Simon Høgsbro Larsen, da vestnyt.dk ringer ham op i hjemmet i Aarhus.

Simon Høgsbro Larsen kan nemlig godt lide at bage boller, rugbrød og i det hele taget lave mad, og det er ofte ham, der står for at lave maden til sig selv og samleveren, Annemari.

Så dufter det af hjemmebag i den ny-byggede præstebolig i Sønder Bork, er det antagelig den nye sognepræst i Sønder Bork-Nørre Bork-Lyne Pastorat, der er i gang.

Foretrækker landsogne

Simon Høgsbro er utrolig glad for, at han har fået job som præst ved de tre kirker, hvor han holder indsættelses-prædiken i alle tre kirker kirker søndag den 24. marts.

Han tøvede da heller ikke, da han så job-opslaget i det vestjyske pastorat sidste år.

"Vi har tit været i området, og vi havde besøgt Bork Vikingehavn, Lønborg Kirke og Skjern Enge kort før stillingen blev slået op. Da jeg så den, sagde jeg til Annemari, at der ville jeg gerne være." fortæller han.

Simon Høgsbro Larsen har aldrig søgt job som præst i større byer, for han foretrækker at være præst på landet.

"Jeg vil gerne være i mindre sogne, hvor jeg kan lære folk at kende og snakke med dem," siger han.

Fængselspræst

Simon Høgsbro Larsen er 46 år, vokset op i Aarhus og blev uddannet præst i 2004. Siden har han blandt andet været præst ved Gurre og Tikøb kirker samt fængselspræt i statsfængslet Horserød i Nordsjælland. Derefter var han vikar i Rakkerby-Vejby-Sejlstrup-Harritslev-Jelstrup kirker i Vendsyssel, inden han blev ansat ved Sindal-Astrup Pastorats to kirker samt fængselspræst i Kragskovhede Fængsel, endvidere var han en kort periode vikar på Læsø.

Han valgte at stoppe i Sindal-Astrup Pastorat i juni 2018, fordi han ønskede at komme ned i det midtjyske og i nærheden af Annemari. Det lykkedes nemlig ikke hende at finde job i Vendsyssel, så hun blev boende i Aarhus.

Job på Post Nord

Job-problemet er imidlertid løst, når parret i morgen, onsdag, flytter ind i præstegården i Sønder Bork.

"Hun har fået arbejde hos Post Nord i Skjern. Vi har begge arbejdet ved posten i Aarhus, og det var der, vi mødte hinanden. Annemari er også uddannet præst, men ikke ordineret, og hun vil gerne lave noget andet først," fortæller Simon Høgsbro Larsen, der nyder at være ved Vestkysten og i naturen.

Han afløser sognepræst Anne Marie Baun Christensen, der gik på pension den 1. oktober sidste år. Siden har Bente Bramming i Ribe vikarieret i de tre kirker.

Og siden oktober er den gamle præstegård revet ned og erstattet af en helt ny præstebolig på samme sted, oplyser Jacob Høj Kjeldsen, formand for Sønder og Nørre Bork menighedsråd.

"Og vi glæder os til at få vores egen præst og få ro på igen," siger han

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify