Skjern-Tarm

Rasmus sadler om og bliver elev i Faster

Han har planlagt små fester til sin fødselsdag. Men han har vist, at han mestrer også de store med flere hundrede gæster.

Rasmus Vestergaard blev HTX-student fra skolen i Skjern i 2016. Derefter trængte han til sabbatår og har arbejdet i en butik i Herningcentret og været gadesælger. Omkring årsskiftet stod for at skulle finde på noget andet, men han havde hverken lyst til at læse fuld tid på universitetet eller andre skoler.

Så var det, at han så stillingsopslaget fra andelskassen, Faster, der søgte en elev.

"Det var nok ikke lige mig. Jeg har gået på HTX og troede, jeg skulle noget grafisk," fortæller den 21-årige Rasmus Vestergaard.

Men han kunne ikke slå stillingsopslaget ud af hovedet.

"Jeg passede perfekt på det, der stod i ansøgningen," siger han og tilføjer:

"Det er noget for mig, da jeg havde butiksarbejde, var jeg god til og nødt at have med kunder at gøre".

Nervepirrende

Rasmus Vestergaard tiltræder elev-jobbet den 1. august, men han har arbejdet i pengeinstituttet siden den 1. februar med titel af vikar. Og han har haft travlt, for han og en kollega har arrangeret 100 års jubilæet i den selvstændige andelskasse - blandt andet den aktivitets-eftermiddag og spisning med musik i telt den 25. maj.

"Jeg har brugt hoveddelen af tiden på at planlægge programmet og få alt bestilt, så det klappede på festdagen," fortæller han.

Den 21-årige Rasmus Vestergaard har planlagt fester før, små fester som sin egen fødselsdag, men ikke en 100 års fødselsdag med 600 børn og voksne til aktivitets-dag og 410 gæster til spisning og underholdning med tre forskellig musik-grupper i et telt.

"Det var spændende og utrolig udfordrende, men også nervepirrende, når ting skulle passe ind og klappe - og ingen skulle kede sig eller fryse," siger han og tilføjer:

"Der gik da et sus igennem maven, når ting ikke lige kunne lade sig gøre, som vi ønskede det - og ved tanken om, om jeg havde husket det hele eller overset noget væsentligt."

Luft omkring sig

Rasmus Vestergaard er født og opvokset på en gård ved Astrup. Han gik på Faster Skole, fortsatte til Kirkeskolen i Skjern, hvor han tog 7. og 8. klasse og derefter på efterskolen i Nørre Nissum, som han betegner som et fantastisk sted.

Han har boet i en lille lejlighed i Herning, det brød han sig ikke om, så han flyttede til en gård ved Sønder Felding, hvor han boede sammen med kammerater.

"Det var ikke mig, at bo i Herning. Jeg kan godt lide at komme til storbyer, men ikke at bo der - jeg kan godt lide plads omkring mig," siger han.

Føler sig velkommen

Nu har han lejet et hus i Astrup, og han glæder sig over at være tilbage i sin fødeby.

"Det er fantastisk, for jeg kender det. Når jeg er her, er det som om, jeg ikke har været væk. Der sker stadig lidt nyt, og folk brænder for lokalsamfundet," fortæller den 21-årige Rasmus Vestergaard.

Han føler sig velkommen og synes, det er sjovt og rart, at han har fået en elevplads i det pengeinstitut, hvor han har været kunde i 20 år.

Rasmus Vestergaard havde kommunikation og it, da han gik på HTX, og han kan godt lide at bruge tid ved computeren.

"Jeg bruger megen tid på at læse om og løse opgaver ved computeren. Der er nok ikke noget, jeg ikke ved om computere," fortæller han.

Hans evner inden for det områder, har hans kommende læreplads allerede nydt stor gavn af, for han har nemlig lavet små magasiner og foldere for andelskassen.

"Det er et lille pengeinstitut, og vi har ikke vores egen markedsføringsafdeling - så vi hjælper hinanden," siger Rasmus Vestergaard.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify