Skjern-Tarm

Fjernstuderende får måske studiemiljø i Innovest

Kirsten Høy Andersen står bag Projekt UniVest, der undersøger muligheder for fjernstudier og behov for studiemiljø.

Hvis man bor i Ringkøbing-Skjern Kommune og gerne vil have en videregående uddannelse, må man i ofte rejse langt efter den. Det ved den hjemvendte eksil-vestjyde, Kirsten Høy Andersen, alt om. Hun blev for cirka 12 år siden tvunget til at rejse fra området, da hun skulle have en uddannelse.

I dag bor hun i Ringkøbing og er ophavskvinde til Projekt UniVest, fordi hun så, at der er et behov for at kombinere fjernundervisning med et studiemiljø – og tage uddannelsen inden for kommunegrænsen.

Kan blive tæt på netværket

”Jeg fik ideen til UniVest, fordi jeg selv gerne ville have haft mulighed for at blive tættere på familie og netværk, da jeg stod overfor at skulle uddanne mig,” fortæller hun.

”Hvis man som jeg er familiemenneske og holder af de tætte netværk, så kan det være en fordel at kunne blive hjemme samtidig med, at man tager en uddannelse. For mange vil det være attraktivt at kunne vælge at tage en fjernuddannelse og kombinere det med det, vi traditionelt forstår ved et studiemiljø,” siger den 33-årige Kirsten Høy Andersen, der er cand ling merc og driver sit eget firma i Innovest.

Undersøger muligheder og behov

UniVest-projektet, der også forventes at give bedre muligheder for videre- og efteruddannelse, kører foreløbigt i et halvt år frem til september i år. Inden da har projektleder Kirsten Høy Andersen kontaktet alle universiteter og videregående uddannelser for at finde ud af, hvilke uddannelser man kan tage som fjernstudie, ligesom hun har undersøgt, om der er basis for at etablere et studiemiljø i Innovest, som udbyder videregående uddannelser via fjernstudie, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Videnudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har bevilget 100.000 kroner til UniVest-projektet.

Fredagsbar og fagligt miljø

Det, vi ønsker at undersøge, er, om vi kan udvide uddannelsesudbuddet i Ringkøbing-Skjern Kommune ved at skabe et studiemiljø som vi kender det med kantine, fredagsbar, studiekammerater osv med den forskel, at når de studerende går til undervisning, så sker det med hørebøffer i ørene ved siden af siden af studerende fra andre uddannelser, fortæller Kirsten Høy Andersen.

Hun vil gerne have nuværende fjernstuderende i tale med det formål at undersøge, om der er behov for og potentiale i at oprette et stærkt fagligt og socialt studiemiljø.

Hun kan kontaktes på kirsten@rabhoyt.dk

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify