Skjern-Tarm

Butikken bugner af flotte og farverige stoffer

Patchwork- og andre syglade personer har godt 2500 forskellige ruller stoffer at vælge imellem i ny Skjern-butik.

Ruller med mønstrede stoffer er linet op på hylder side og side og i tre rækker langs vægge – delt op i blå, grønne, gule, røde og lilla nuancer samt julestoffer.

Vi er i Jernbanegade 5 i Skjern, i Patchwork-Oasen, som den 48-årige Helle Heldgaard Jensen, åbnede for cirka en måned siden.

Oase er ingen overdrivelse, for butikken er et eldorado for patchwork-folk og andre med hang til at sy. Butikken har alt, hvad der skal bruges til patchwork – stoffer, tråd, mønstre med meget mere.

Kunderne er begejstrede.

”Folk synes, det er en flot butik. Jeg har fået megen ros,” fortæller indehaver Helle Heldgaard Jensen og smiler.

Webshop og butik

Hun har drevet Patchwork-Oasen siden januar 2013 som webshop fra en udbygning ved privaten på Dalvej i Skjern, indtil hun for cirka en måned siden åbnede en fysisk butik i hjertet af Skjern.

”Jeg regnede med, at det nok var en netbutik, der var mest salg i, men det er lige omvendt” siger Helle Heldgaard Jensen.

Hun forklarer det med, at kunderne gerne vil i en fysisk butik, så de kan se, hvilke farver der matcher og kan sættes sammen – eller skal finde noget stof, der passer til det stof, de selv har med.

Busfuld af kunder

Helle Heldgaard Jensen oplever, at kvinder kommer i bus fra det ganske Jylland – først på Dalvej og nu i Jernbanegade.

”Jeg har lige haft en bus med 28 kvinder fra Aalborg", fortæller hun og tilføjer:

"Det er meget brugt med udflugter i patchwork-klubber, når man begynder eller slutter en sæson.”

Bidt af patchwork

Helle Heldgaard Jensen er født og opvokset i Skjern og uddannet kontorassistent. Hun var dagplejer i mange år, inden hun den 1. december 2012 kvittede jobbet til fordel for webshoppen, Patchwork-Oasen.

Den 48-årige Skjern-bo har altid været optaget af det kreative, og hun har "altid" haft en symakine.

”Jeg var ti-tolv år, da jeg syede tøj til mine dukker på symaskine, og siden har jeg syet tøj til vores to børn,” siger hun.

Helle Heldgaard Jensen meldte sig for cirka 25 år siden til et patchwork-kursus. Det gik hende, præcis som det går mange andre kvinder, der prøver at sy patchwork: hun blev bidt af det.

”Én gang patchwork, så hænger man på det,” fortæller hun og smiler.

Hun fascineres af legen med farver og former og de uanede muligheder, der er i at sy patchwork.

”Der kommer hele tiden nye og spændende stoffer,” siger hun.

135 nye ruller

Helle Heldgaard Jensen har lige fået 135 nye ruller stof hjem og pakket dem ud, skåret fat quaters (patchwork-pakker på 25 centimeter stof, red.), scannet dem og lagt dem på webshoppen.

Den slags ordner hun selv. Hun passer også selv butikken, der har lukket om mandagen. Det er også hende, der har syet de patchwork-tæpper, -blomster, -fisk og mange andre -ting, der er udstillet, nogle af dem er også til salg, i butikken.

”Jeg laver også selv designs,” fortæller hun.

I hånd og på maskine

I patchwork-kredse er der forskellige holdninger til, om patchwork udelukkende skal syes i hånden, eller det også er i orden at bruge symaskine. Helle Heldgaard Jensen mener, det er i orden at gøre begge dele.

”Man skal ikke forklejne nogen af delene,” understreger hun.

Selv syer hun i hånden, når hun sidder i sofaen om aftenen, er på besøg – eller kører i bil.

”Vi skulle ud at køre forleden, og min mand spurgte, om jeg ville køre. Det ville jeg godt, men så skulle han sy,” fortæller hun, griner og tilføjer, at han foretrak at køre.

Sy-café i baglokalet

Hun holder også sy-café ved bordet i butikkens baglokale hver torsdag eftermiddag.

”Det er ikke et fast hold. Man kan komme, hvis man har lyst, men der er kun plads til ti, så man skal melde sig til,” siger hun og tilføjer, at folk kommer fra både Ringkøbing, Vildbjerg og Give.

Flere Skjern-kunder

Helle Heldgaard Jensen har suppleret patchwork-stoffer og -tilbehør efter, at hun har åbnet butikken i Jernbanegade.

Hun har blandt andet fået børnetøjs-mønstrene, Minekrea, broderi-kit fra Fru Zippe, skråbånd, ligesom hun har fået et større udvalg i knapper.

”For det mangler vi i byen," siger hun og tilføjer:

"Det er ikke Skjern-kunder, jeg har levet af. Men dem får jeg en del af nu, da jeg har åbnet butikken – og det er sjovt.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify