Skjern-Tarm

Mette boltrer sig som bychef i Skjern

Skjern har altid været Mette Christensens by, og hun er vild med sit job.

Når Mette Christensen handler i Skjern, tager hun sjældent sine to sønner med. De synes, det tager for lang tid, for hun snakker med så mange mennesker.

Selv tager Skjern-bychefen det som et kompliment.

"Det er fedt, for så ved folk, hvem jeg er. Og jeg kan ikke lade være med at snakke, det er hyggeligt, og jeg vil gerne høre, hvad folk har at sige," siger hun.

Kendt ansigt

For Mette Christensen vil gerne have fingeren på pulsen og høre, hvad der rører sig i byen og til folks gode ideer. Derfor kører hun også hver dag fra kontoret i Skjern Kulturcenter til bymidten og siger hej til alle, hun møder.

"I begyndelsen undrede folk sig nok over, at jeg gjorde det, men i dag kender de mig. Det er vigtigt, at alle føler sig velkommen i byen," understreger hun.

Fyldt af ideer

Ideer ryster den 41-årige bychef nærmest ud af ærmet – eller hovedet. De popper op på alle tidspunkter af døgnet – nogle realiseres, andre ender på lager.

Inspirationen henter hun i alt fra faderens ugeblade til billeder, som hun opfordrer folk til at sende, når de er på ferie og ser noget spændende – og fra Skjern Handelsforenings medlemmer.

"Jeg får 10-40 fotos på et år, og der er mange sjove ting. De mennesker er mine ambassadører, og det er guld værd," siger Mette Christensen.

Har øje for alle

Når bychefen siger, at alle skal føle sig velkommen i byen, mener hun alle –  børn og voksne, familier. Der skal være aktiviteter for alle og alle aldre – nogle af dem skal også være gratis, så de ikke belaster familie-budgettet.

Mette Christensen inviterer også børnehaver, skoler og gymnastik-foreninger fra oplandsbyerne til at optræde til blandt andet Open by Night.

Tilhørsforhold

"Børn er stolte af at vise, hvad de kan, og de får et tilhørsforhold til byen – og det er vigtigt. De trækker også forældre og bedsteforældre med,” siger hun.

Mette Christensen er selv født og opvokset i et lille sogn, Faster – på "Fastergaard".

Mit eget

Hun mindes, at det altid var Skjern, forældrene kørte til, da hun var barn.

"Skjern er min by," siger Mette Christensen og smiler.

Det har byen også været arbejdsmæssigt siden marts 2016. Hun er ansat af  Skjern Handelsforening 30 timer om ugen - samtidig er hun tilflytterguide for kommunen.

Hun brænder for jobbet og går ikke op i at tælle timer.

"Jeg betragter ikke mig selv som ansat, jeg føler det som mit eget. Jeg elsker det, og nu kan jeg ikke se mig selv andre steder," siger bychefen, hvis mål er at være den bedste i kommunen, finde på de fedeste ting – og sætte Skjern på landkortet.

Journalistik

Mette Christensen, der gerne ville være journalist, blev handelsstudent i 1996, fik vikar-job på Dagbladet Ringkøbing-Skjern i Tarm nogle måneder, inden hun skulle i gang med uddannelsen. Hun endte med at blive fast ansat og fortsatte til redaktionen i Skjern sidst i 1990'erne, hvor hun var ansat indtil 2006 – undervejs blev hun gift med Kenneth Mejer og fik Johan og Jakob, der er henholdsvis 15 og 13 år, og flyttede til Højmark, hvor familien bor i dag.

"Årene gik, og så blev uddannelsen aldrig til noget," fortæller hun.

Mette Christensen var markedsansvarlig for Danbolig i to år og blev ansat på Videbæk Bogtrykkeri som skribent for Videbæk-Spjald Avis, Lokalposten og Ugeposten Kibæk – samtidig var hun bychef i Spjald.

Bychef-debut

"Spjald havde aldrig haft en bychef – og jeg havde aldrig prøvet at være bychef. Men jeg har lært bare at springe ud i det. Spjald var det bedste sted - dér fik jeg lagt grundstenene,” siger hun og tilføjer:

"Det var ikke et fravalg af Spjald, men et tilvalg af Skjern, da jeg skiftede."

Blæksprutte

Hun arrangerer blandt andet Open by Night, juleaktiviteter, Knæk Cancer, skaffer penge til nye tiltag, søger tilladelser til at lukke veje ved arrangementer, skriver pressemeddelelser for Skjern Handelsforenings cirka 60 medlemmer – cirka ti flere end da hun blev ansat. Og hun var aktiv i kampen for, at kommunen hævede p-tiden fra 30 minutter til to timer i bymidten.

Største succes

Den største enkelt-opgave var projekt julebelysning, hvor salg af 2000 nøgler og udlodning af en bil skulle skaffe penge til belysningen.

"Projektet var meget større, end jeg havde regnet med. Det tog ni måneder at forberede," fortæller Mette Christensen, der selv var ude at sælge nøgler, da det gik lidt trægt til sidst.

Det er det projekt, hun er mest stolt af – og stoltheden blev ikke mindre, da en eventdirektør i et handelscenter på Sjælland ringede og bad hende om hjælp, fordi de ikke kunne få det til at lykkes.

LÆS OGSÅ: Fredagens korte nyheder fra Ringkøbing-Skjern

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify