Skjern-Tarm

Faster har nogle af landets mest tilfredse bankkunder

Mens de største danske banker for tiden er under beskydning, er situationen en helt anden i Faster.

Med Danske Bank i spidsen har flere af de store danske banker på det seneste været udsat for hård kritik fra flere sider. 

Sådan er det ikke i det lille vestjyske pengeinstitut Faster, som har hovedsæde i Astrup ved Skjern. 

En spritny kundeundersøgelse, som analysefirmaet Datamind har foretaget for Finanssektorens Uddannelsescenter, viser nemlig, at Faster har nogle af de mest tilfredse og loyale kunder i landet.

33 banker har deltaget i undersøgelsen, og Faster kommer ind på en fjerdeplads målt på kundetilfredshed og en femteplads målt på kundeloyalitet.

I begge tilfælde ligger Faster markant over gennemsnittet for de 33 banker.

"Jeg ser det først og fremmest som et udtryk for, at vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere. Det vigtigste for os er, at kunderne føler sig trygge ved at være hos os, og så ved jeg, at vi har nogle af markedets bedste priser - det spiller nok også en rolle," siger Jan Kirkensgaard, direktør i Faster.

Faster har foruden hovedsædet i Astrup en afdeling i Lem. Banken beskæftiger i alt 11 medarbejdere.

"Vores kunder er primært private og små selvstændige, og de fleste af dem bor inden for 40-50 kilometer af vores afdelinger i Astrup og Lem, men vi har også kunder så langt væk som i Aarhus og København. Hvis man alligevel kun kommer i banken en gang om året eller hvert andet år, så betyder det ikke så meget, at der er et stykke vej at køre, og vi kan tilbyde præcis de samme ydelser, som de store banker tilbyder," siger Jan Kirkensgaard.

"Vi gør meget ud af, at kunderne ikke skal føle sig som et nummer i rækken. Hvis det er Bente, der ringer, så er hun Bente, og hvis det er Henrik, der er hendes rådgiver, så kan hun ringe direkte til Henrik. Vi tror på, at den nære relation har en værdi for kunden," siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify