Skjern-Tarm

Ergoterapeut har etableret egen klinik i Innovest

Sylvia Jasinski, der flyttede fra Tyskland til Skjern for halvandet år siden, har åbnet ergoterapi-klinik i Skjern.

"Ergoterapi Skjern". Det er navnet på den klinik, som Sylvia Jasinski åbnede i Innovest i Skjern den 1. februar i år – og hun har haft de første klienter i behandling.

Sylvia Jasinski er uddannet ergoterapeut i Tyskland og har fået uddannelsen godkendt i Danmark. Desuden har hun også specialiseret sig i håndterapi.

"Jeg behandler skader og lidelser i skuldre, arme og hænder – det kan for eksempel være genoptræning efter et brækket håndled, spændinger i skulder og nakke eller en frossen skulder," fortæller hun.

Hun benytter sig af flere forskellige metoder i forbindelse med behandlingen – lige fra kinesio-tape til varme parafin-bade, der skal blødgøre musklerne, inden hun går i gang med at massere dem.

ADL-træning

Sylvia Jasinski tilbyder også ADL-træning, der står for Aktiv Dagligt Liv. Det vil sige, hun hjælper personer, der for eksempel har Parkinson eller er blevet ramt af en blodprop, til at klare sig selv bedst muligt i hverdagen.

"Det kan være personer, der har svært ved selv at trække i tøjet eller gå i bad. Jeg hjælper med at finde løsninger og træne dem, så de kan gøre mest muligt selv," siger hun.

Når det drejer sig om ADL-træning, tager hun ud i personens eget hjem, og hun taler også gerne med pårørende.

"Det er vigtigt, at de pårørende også er med ind over," understreger Sylvia Jasinski.

Flyttede til Skjern

Hun har i mange år været ansat som ergoterapeut i en privat klinik i Tyskland, men for halvandet år siden flyttede hun og hendes to døtre fra Greifswald, en by nær Østersøen, til Skjern. De flyttede sammen med en landsmand, som har boet i Skjern i ti år.

"Vi mødtes i Tyskland – og så flyttede jeg og børnene herop," forklarer hun.

Selvstændig

Sylvia Jasinski, der taler flydende dansk, har arbejdet på Plejehjemmet Klokkebjerg, siden hun kom hertil, og det fortsætter hun med - som supplement til klinikken.

"Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker, og jeg vil gerne bruge min uddannelse, derfor har jeg åbnet klinikken," siger hun.

Sylvia Jasinski holder åbningsreception for interesserede i Ergoterapi Skjern fredag den 1. marts klokken 14-16.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify