Skjern-Tarm

DHE-elever snuppede DM i tegning for efterskoler

Syv udvalgte elever fra DHE i Skjern sikrede tirsdag skolen et DM i tegning for efterskoler.
"We are the Champions" sang eleverne, da Den danske Design- og Håndværkerefterskole (DHE, red.) tirsdag aften holdt aftensamling.
Og med god grund. Syv af deres kammerater var nemlig kommet hjem fra Horsens med kampbæltet - det synlige bevis på, at de vandt DM i tegning for efterskoler mod en andenplads årets før.
"Der var en enorm glæde, og vi glæder os til at forsvare bæltet til næste år," fortæller Nikolaj Andersen, der er lærer på DHE's to tegnehold.
Kvalitetsstempel
Han er også stolt, meget stolt over, at de syv elever sikrede skolen førstepladsen.
"Det er et kvalitetsstempel af vores skole i forhold til kommende elever, og det viser, og det viser, at kvaliteten af min undervisning har båret frugt," siger Nicolaj Andersen.
Han underviser 26 elever, fordelt på to hold, i tegning. De er alle blevet stillet over for svære opgaver i undervisningen for, at han kunne vurdere, hvilke af de syv elever der skulle udtages til DM.
Tårnhøjt niveau
Eleverne stillede op i hver sin disciplin, der bestod af klassisk tegning, tegn med cirkler og ovaler, charactor design, tegn med ord, tegn med tape, arkitektur og tegnecollage. Der blev givet en samlet vurdering for hver skole, og DHE-eleverne klarede sig altså bedre end konkurrenten, Askov Efterskole.
"Jannik Borz, der er arrangør og dommer for konceptet, sagde flere gange undervejs, at niveauet var tårnhøjt, og at eleverne generelt er blevet dygtigere hvert år," fortæller Nikolaj Andersen og tilføjer, at to efterskoler i år havde trukket sig fra konkurrencen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify