Skjern-Tarm

Disse cykelstier står øverst på kommunens ønskeseddel

Teknisk udvalg skal diskutere cykelstier på et udvalgsmøde tirsdag.

Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til tre cykelstiprojekter.

Det drejer sig om en cykelsti fra Ringkøbing til No, en cykelsti fra Videbæk til Sønderup og en cykelsti fra Skjern til Faster.

Cykelstien fra Ringkøbing til No er tidligere vedtaget, men har vist sig at blive markant dyrere end antaget.

Derfor foreslår administrationen nu, at man fra kommunens side går i dialog med borgerne i No om et samarbejde om cykelstien.

Cykelstien mellem Videbæk og Sønderup er næsten færdig, og her forventes der at blive et restbeløb på 700.000, som kan overføres til andre stiprojekter.

Det tredje stiprojekt er en cykelsti, der skal forbinde Faster og Skjern.

Denne sti skal lukke et hul mellem Faster-Astrup og Skjern og samtidig give borgerne i Bølling mulighed for at blive koblet på cykelstien til Skjern.

På denne strækning er der desuden et ønske om at sideudvide og generelt forbedre vejen, fordi vejen ikke lever op til den standard, den bør have i forhold til trafikken.

"Inden et projekt med cykelstier iværksættes, anbefales det derfor, at der skitseres på et samlet projekt med sideudvidelse og stier, så det afdækkes, om stiprojektet kan anlægges uafhængigt af en sideudvidelse, eller om det er nødvendigt med et samlet projekt," fremgår det af udvalgets dagsorden.

"Samlet set vil det altid være billigere at finde finansiering til et samlet projekt, men priserne er meget svære at gætte, før der ligger et skitseprojekt - også set i lyset af de seneste overraskelser med udbudspriser," fremgår det videre.

Skitseprojekteringen vil skulle købes udefra til en pris på anslået 200.000. kr.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify